Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 5 juni 2024
19:00
UKK - Sal D - Ståplats
 • Dans
 • Musik
 • Sommar

Issac Delgado – Salsafest med legendarer

UKK x Selam i samarbete med Carlos & Friends presenterar Issac Delgado!

Tillsammans med den kubanska salsastjärnan bjuder vi in till en oförglömlig försommarkväll på Uppsala Konsert & Kongress med musik, dans, mat, dryck, glädje och fantastisk stämning!

¡Vamos! Salsaentusiaster och musikälskare i Uppsala och Sverige – en oförglömlig kväll väntar när den världsberömde salsastjärnan Issac Delgado kommer till stan för första gången! Onsdag 5 juni upprepar vi förra årets salsasuccé på UKK. Då stod Los Van Van stod på scenen, och denna gång har vi bjudit in ännu en kubansk legendar. Tillsammans med sitt 11-mannaband och lokala DJ:s, salseras och salseros kommer han att sätta eld på dansgolvet!

Issac Delgado

Issac Delgado är en av de mest ikoniska sångarna inom den kubanska musiken. Under nästan tre decennier har han fått miljontals människor världen över att dansa. Hans musikaliska resa började i Orquesta Pachito Alonso, följt av ett minnesvärt samarbete med timba-bandet NG La Banda. 1991 kom första soloalbumet Dando La Hora, producerat av hans nära vän, den virtuose pianisten och arrangören Gonzalo Rubalcaba. Detta blev början på en lång framgångssaga i den kubanska musikens tecken.

Issac Delgado är vida känd för sin karisma och ödmjukhet, och bär därför smeknamnet ”El Chévere de la Salsa”, som betyder att han är det coolaste som har stått i ett par dansskor på de kubanska scenerna. Nu uppträder han på konserthus, klubbar och festivaler världen över och har samarbetat med en lång rad artister inom den latinamerikanska musiken, som Celia Cruz, Los Van Van, Cachao, Ana Belén och Silvio Rodríguez. I allt han gör hyllar Issac Delgado det spanska och afrikanska ursprunget och förmedlar en känsla djupt rotad i den moderna kubanska musiken.

DJ Isra och dansuppvisning

Precis som förra året så bjuder vi också in vår favorit DJ Isra, som värmer upp salen med det bästa från de kubanska spellistorna. Vi återser också Timba Ladies som bjuder på en explosiv dansshow och Junior & Linnea från Uppsala Danscenter som inleder kvällen med en salsakurs.

Missa inte försommarens hetaste kväll på Uppsala Konsert & Kongress med musik, dans, mat, dryck, glädje och fantastisk stämning!

Kvällens program (tiderna är preliminära)

 • 19.00 Välkommen! UKK och restaurangen öppnar, DJ Isra spelar
 • 19.30 Prova på salsadans med Junior & Linnéa från Uppsala Danscenter
 • 20.00 DJ Isra
 • 20.45 Dansuppvisning med Timba Ladies
 • 21.15 Animación med Alex Trapaga
 • 21.30 Issac Delgado
 • 23.00 DJ Isra
 • 01.00 Tack för i kväll!

Kubanska smaker i restaurangen! (serveras kl. 18–22)

 • Pan con lechón – bakat fläsklägg serveras i bröd med picklad gul lök och mojosås, 165kr
 • Picadillo – gryta gjord på vegetarisk färs med paprika och gröna oliver serveras med ris, 165kr

Barerna har öppet hela kvällen med ett utbud av öl, vin och flera nya sommardrinkar! Alkoholfria alternativ finns.

Åldersgräns: 18 år

UKK x Selam

UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Datum & tid

5 juni 2024 19:00

Längd
Cirka 6 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 450 kr
Student/ungdom från 18 år: 350 kr
Pensionär: 350 kr
Musikens Hus Vänner: 350 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Presenteras av
UKK x Selam i samarbete med Carlos & Friends
Medverkande
Issac Delgado, DJ Isra, Timba Ladies, Junior & Linnea, Uppsala Danscenter

Information