Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 25 maj 2024
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Michael Mayo med Norrbotten Big Band

Upplev nutida jazzmusik med rösten i centrum och klanger som osar av soul och R&B när en av världens främsta vokalvirtuoser möter svensk storbandselit.

Han föddes rakt in i jazz- och musikmyllan med Valerie Pinkston (sångerska bakom bland andra Diana Ross, Beyoncé och Ray Charles) och saxofonisten Scott Mayo (Earth, Wind & Fire med flera) som föräldrar. I unga år tog han lektioner av Herbie Hancock och valet framåt var en självklarhet. Nu hyllas Michael Mayo som en av världens absolut bästa jazzvokalister, omtalad för sin enastående ekvilibrism.

Norrbotten Big Bands genreöverskridande trombonist Kristian Persson berättar:

– Det känns häftigt att vi lyckats få hit en så framstående vokalist! Hans musik förmår att vara både öppenhjärtig och komplex på samma gång. Vi talar om en super-virtuos och världsartist. Och som med alla mästare, blir det stort att få möta honom…

Även orkesterns konstnärlige ledaren Joakim Milder är nöjd.

– Michael Mayo skapar en nutida, djupt tilltalande jazzmusik med rösten i centrum. En obegränsad instrumentalist som kommer att fascinera och inspirera de talrika skaror som vi räknar med kommer att vallfärda till konserterna, säger han med glimten i ögat.

Född och uppvuxen i Kalifornien, men bosatt i New York, har Mayo en mängd samarbeten kring sig. Han första och hittills enda platta Bones släpptes 2021 och på Spotify har han för tillfället över 12 000 lyssnare i månaden. Nu ska alltså hans ljudvärld ges storbandsfärger med klanger och melodier som osar soul, R&B och vacker, nutida musik.

Som arrangör och dirigent står den svenske trummisen Calle Rasmusson. Och ribban läggs högt med förväntan om stort sväng under ett tak som spänner över många genrer.

Åldersgräns: 13 år.

Datum & tid

25 maj 2024 19:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 320 kr
Uppsala Jazz Club: 280 kr
Student/ungdom: 280 kr
MHV: 280 kr

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala Jazz Club
Medverkande
Michael Mayo, Norrbotten Big Band, Calle Rasmusson

Information