Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 30 oktober 2024
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

En hyllning till Sven-Bertil Taube

Augustifamiljen tillsammans med Edda Magnason bjuder in till en kväll i Sven-Bertils anda. Med på scenen finns bland andra sångaren Henrik Wallgren och den Grammisnominerade dragspelsstjärnan Lisa Långbacka från Uppsala!

”Sanslöst svall när Augustifamiljen hyllar Sven-Bertil.” Recensionerna talar sitt tydliga språk – Augustifamiljen och sångerskan Edda Magnason har hittat nyckeln till framgång och till den svenska folksjälen, när de tillsammans gör en musikalisk hommage till den elegante estradören Sven-Bertil Taube.

”När Augustifamiljen, Edda Magnason och Henrik Wallgren hyllar Sven-Bertil Taube på Stora teatern i Göteborg är det med en ljuvligt mångfacetterad konsert som på det mest kärleksfulla sätt levandegör länkarna till en svunnen epok i svensk underhållning.” Betyg 5/5 – Dagens Nyheter

”Augustifamiljen lockar fram det allra bästa ur Edda Magnason när de tillsammans med Henrik Wallgren och stråk och blås hyllar Sven-Bertil Taube på Stora Teatern på ett förnämligt finstämt sätt.” – Göteborgs-Posten

Den genommusikaliska storfamiljen med gäster bjuder in till en kärleksfull kväll med massor av fin musik! På programmet står – förstås – många av Evert Taubes odödliga melodier, men också tonsatta texter och översättningar av Lars Forssell, och en rad andra av de sånger som Sven-Bertil gjorde till sina.

Augustifamiljen

Göteborgska Augustifamiljen är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Efter tio år som husband i På Spåret och många andra tv-konserter, som Victoriakonserten från Borgholms slottsruin, har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Ett särskilt starkt intryck på bandet gjorde det tillfälle då Sven-Bertil var med dem i På Spåret, och de för första gången offentligt framförde Evert Taubes ”Sjuttonde balladen” tillsammans. Kanske såddes då ett frö till denna hyllningskonsert.

Edda Magnason

Den skånska sångerskan, låtskrivaren och skådespelaren blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund i filmen Monica Z från 2013 förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken – och även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bland annat i SVT:s långkörare På Spåret.

Henrik Wallgren

En omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö utanför Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och i sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. På denna konsert står han för inspiration, regi, sång och recitation.

Lisa Långbacka

En hyllad dragspelare och kompositör som rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera, konstmusik och teatermusik. Uppsalafödda Lisa Långbacka har varit musikproducent för Nobelbanketten 2017, framträtt med och komponerat för kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten, arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Dramaten i Stockholm, och turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Lena Willemark, Trondheimsolistene, Norrbotten Big Band och Grammisnominerade duon Lisas, som hon har tillsammans med violinvirtuosen och riksspelmannen Lisa Rydberg.

Åldersgräns: 13 år.

Datum & tid

30 oktober 2024 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr
Student/ungdom: 350 kr
MHV: 350 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Augustifamiljen, Edda Magnason, Henrik Wallgren, Lisa Långbacka med flera

Information