Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 15 september 2019
18:30
UKK - Stora salen

A Tribute to Nina Simone

Karin Hammar, Viktoria Tolstoy, Ida Sand samlas i en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones älskade och odödliga låtar!

Tre stjärnor hyllar en fjärde i A Tribute to Nina Simone – pianist, sångerska, kompositör, medborgarrättsaktivist, förebild.

Karin Hammar, Viktoria Tolstoy, Ida Sand – alla fantastiska musiker och artister, alla influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone. Här samlas de i en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones älskade och odödliga låtar!

Eunice Kathleen Waymon föddes 1933 och hennes dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall. Men rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. I stället blev hon jazz-, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City och tog namnet Nina Simone för att inte skämma ut sin familj.

Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap. Ett liv som bland annat präglades av Black Power och medborgarrättskamp i USA, depression, våld, missbruk, mental ohälsa och landsflykt till Liberia och Europa.

Nina Simone hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”Young, gifted and black”, ”Ain’t got no/I got life”, ”Backlash blues” och ”My baby just cares for me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just like a woman”.

Här möts sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone. En gemensam hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Datum & tid

15 september 2019 18:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 300 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 230 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Viktoria Tolstoy, sång, Karin Hammar, trombon och sång, Ida Sand piano, sång, Max Schultz, gitarr, Niklas Fernqvist, bas, Fredrik Rundqvist, trummor

Information