Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 17 december 2023
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Albin Lee Meldau – Hommage på svenska

Albin och hans musiker spelar favoriterna från den egna repertoaren men även från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson.

I höst åker Albin Lee Meldau ut på en konserthusturné som har fått namnet ”Hommage på svenska”. Albin och hans musiker kommer spela favoriterna från den egna repertoaren men också från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Det blir intima, varma konserter som är unplugged och musikerna kommer växla mellan olika instrument för att skapa en musikalisk variation som tillsammans med Albin röst kommer bjuda på alla de färger den svenska visan innehåller.

Det ska bli så roligt att ta med dessa fantastiska musiker ut på turné och få dela med mig av mina absoluta favoriter från mina egna låtar men också en del musik från dessa legendariska visskapare. När vi har planerat den här turnén så har vi tänkt oss 60-talets sound, det som var lite mer akustiskt. Ser mycket fram emot att möta min publik på konserthusen i höst.”

Bandet är Simon Söfelde (kapellmästare, gitarr), Kalle Stenbäcken (piano + trummor), Jon Henriksson (kontrabas), Axel Croné (klarinett, saxofon & flöjt), Amelie Evmark (violin, sång) och Manuela Ferrão (cello).

Support: Arvid Nero:

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är betraktelser över svärtan i livet, ofta parade med en ådra av tragikomik. Arvid och Albin Lee Meldau har varit vänner i många år och hade tillsammans soulbandet The Magnolia. Arvid hörs även på Albin Lee Meldaus tolkning av Anne-Lie Rydés ”Segla på ett moln”. Just nu är Arvid Nero aktuell med ”Det var då”, där han sjunger duett med Moonica Mac.

Åldersgräns: 13 år.

Datum & tid

17 december 2023 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 15 minuter inklusive paus
Biljettpris

Premium: 1195 kr (inklusive serviceavgift). I premiumbiljetten ingår bästa sittplats, en signerad turnéposter samt early access till limiterad turnémerch.
Ordinarie: 495-795 kr (inklusive serviceavgift)
Begränsad sikt/komfort: 395 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
FKP Scorpio
Medverkande
Albin Lee Meldau, Simon Söfelde, Kalle Stenbäcken, Jon Henriksson, Axel Croné, Amelie Evmark, Manuela Ferrão

Information