Hoppa till huvudinnehållet
Måndag 21 januari 2019
18:30
UKK - Stora salen

Aldrig Ensam – En show som räddar liv

Charlie Eriksson och Kristofer Greczula ger konkreta verktyg kring psykisk ohälsa som kan rädda liv.

Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam. Kristofer Greczula är en av Sveriges mest lovande artister och låtskrivare. I Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa, något av det mest tabubelagda som finns. De får det komplicerade ämnet att bli enkelt och hanterbart och ger konkreta verktyg som kan rädda liv.

Under föreställningen berättar Charlie Eriksson om sina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa, om självmordsförsöket som ledde till vård i respirator och om sin väg tillbaka till livet igen. Kristofer Greczula, som också lidit av psykisk ohälsa, lämnar ingen oberörd genom när han bland annat framför sin egen You’re not alone, den låt som kommit att representera organisationen Aldrig Ensam.

Charlies gripande, men trots allt hoppfulla historia, och Kristofers fantastiska talang som musiker skapar en stämning som trollbinder och ger minnen för livet.

Vad är Aldrig Ensam?
Aldrig Ensam är en organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Alla kan vi drabbas, antingen själv eller som anhörig. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Hundratusentals människor möts varje månad på Aldrig Ensams Facebooksida som har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Där delar man råd och erfarenheter.

Ambassadörer för organisationen är underhållningsduon Filip Hammar & Fredrik Wikingsson, podcastprofilen Sigge Eklund, youtubern Therése Lindgren, bloggerskan Michaela Forni, influencern Viktor Frisk, extremskidåkaren Jon Olsson, fotbollsstjärnan Olivia Schough, e-sport profilen Emil ”HeatoN” Christensen, f.d höjdhopparen Linus Thörnblad, komikern Annika Andersson och Rachel ”YogaGirl” Brathén.

Vem är Charlie Eriksson?
År 2013 drabbades Charlie av en djup depression och gjorde flera självmordsförsök som nästan kostade honom livet. När han kämpade mot den psykiska ohälsan vågade han inte berätta för någon att han var sjuk, istället höll han allting hemligt för att slippa skämmas.

I slutet av 2013 öppnade han upp hemsidan Aldrig Ensam som är ett informationsprojekt om psykisk ohälsa. Han ville dela med sig av sina erfarenheter och fylla igen det hål som fanns på Internet där enkel information om psykisk ohälsa saknades.

Idag är Charlie flerfaldigt prisad entreprenör och efterfrågad föreläsare. Han delar med sig av sina erfarenheter runt om på scenerna i Sverige. Hösten 2017 utkom boken Aldrig Ensam som snabbt klättrade upp på topplistorna.

Vem är Kristofer Greczula?
Kristofer gjorde redan som barn succé i talangtävlingar med sina Michael Jackson-tolkningar. När han var 16 år fick hans rockband Damn Delicious ett skivkontrakt med Lionheart. Det ledde till spelningar på stora svenska festivaler, bland annat välkända Sweden Rock Festival.
Kristofer är numera bosatt i Stockholm där han har fått en fantastisk start på sin solokarriär som han inledde förra året. Singel nummer 2, You’re Not Alone, är skriven när Kristofer själv led av psykisk ohälsa. Den har redan över 4,5 miljoner streams på Spotify och säljer snart guld i Sverige. Kristofer har spelat mycket runt om i landet, men även varit i USA och spelat på anrika ställen i New York.

Datum & tid

21 januari 2019 18:30

Längd
Cirka 2 timmar inklusive paus
Biljettpris

Ordinarie:  385 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Klas Hallberg AB
Medverkande
Charlie Eriksson, Kristofer Greczula

Information