Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 20 september 2024
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Tusen & en röst med Rickard Söderberg

Vi behöver din röst – kom och sjung på denna allsångskonsert tillsammans med operastjärnan Rickard Söderberg och två av Uppsalas bästa nationskörer!

Välkommen till en oförglömlig kväll fylld av musik och gemenskap! Här är du inte bara en åskådare, utan en del av en stor allsångskör under ledning av den enastående operasångaren Rickard Söderberg och två av Uppsalas mest framstående nationskörer: Värmlands Nations Kör och Norrlands Nations Kammarkör.

Tillsammans sjunger vi sånger från en mångsidig repertoar som sträcker sig från traditionella visor och svensk körlyrik till storslagen opera och glittrande schlager. Vi vågar lova att du, oavsett smak och förkunskaper, kommer hitta något att njuta av och sjunga med i!

Tillsammans skapar vi en stämning av samhörighet och glädje genom sång och musik. Kom och var en del av denna fantastiska upplevelse, där varje röst bidrar till att skapa en magisk kväll att minnas!

Medverkande

  • Rickard Söderberg – sång och allsångsledare
  • Johan Reis – piano
  • Värmlands nations kör under ledning av Hanna Ohlson Nordh
  • Norrlands nations kammarkör under ledning av Francesco Acquista

Rickard Söderberg är utbildad på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och har sedan sin examen etablerat sig som en av de mest folkkära operasångarna i Sverige. Han har sjungit främst roller i barock- och Mozartoperor, men också modern opera, oratorier och konserter. Rickard har gett ut fyra fullängdsskivor och leder också ett radioprogram om opera på Sveriges Radio P2.

Johan Reis har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö och Musikkonservatoriet i Falun, och är en mycket flitigt anlitad pianist, ackompanjatör, och kapellmästare. Han har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall. Johan undervisar också på olika nivåer, bland annat vid Klassiska Musikskolan i Malmö som han var med och grundade.

Värmlands Nations Kör (VNK) är en nationskör i Uppsala med höga musikaliska ambitioner. Kören i sin nuvarande form grundades 1978, men har anor så tidigt som från 1820-talet. Repertoaren är varierande men har huvudsakligen sin utgångspunkt i den svenska körlyriken och körtraditionen. Kören brukar delta i internationella körtävlingar och vinna priser för sin sång. År 2018 vann kören en tävling i Bratislava, och 2023 åkte kören till Linz för att återigen delta i en internationell körtävling. Sedan 2016 har kören letts av Hanna Ohlson Nordh.

Hanna Ohlson Nordh har en masterexamen i orkesterdirigering från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och har även studerat i Stuttgart. 2018 fick hon andra pris i London Classical Soloists International Conducting Competition och har sedan dess jobbat med flera professionella orkestrar, senast med Wermland Opera och Arméns musikkår. I juni 2023 vann Hanna priset för bästa dirigent i den internationella körtävlingen Anton Bruckner Choral Competition i Österrike. Vid sidan av Värmlands Nations Kör och uppdrag som orkesterdirigent är Hanna även dirigent för Kongl. Teknologkören på KTH och undervisar i dirigering på Lilla Akademiens Musikgymnasium.

Norrlands Nations Kammarkör (NNK) grundades år 1957 av Norrlands nations dåvarande sånganförare Folke Bohlin, med den legendariske Eric Ericson som konstnärlig ledare, som en del i ett ambitiöst projekt med namnet Norrlands nations musikverksamhet. Kören var vid grundandet den enda blandade nations- och studentkören i Uppsala. Kören leds sedan år 2017 av Francesco Acquista och har genom åren vunnit en rad priser. År 2023 vann kören titeln Champions of the World Choir Games i kategorin Mixed Chamber Choirs i Gangneung, Sydkorea.

Francesco Acquista har studerat vid musikkonservatoriet Santa Cecilia, Pontificium Institutum Musicae Sacrae (PIMS), Ersta-Sköndal högskola samt orkesterdirigering vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Francesco dirigerade världspremiären av ”Solitude” av Andreas Nilsson och de första skandinaviska framträdandena av oratoriet ”La Passione” av Domenico Bartolucci och kantaten ”Le sette parole di Gesù sulla croce” med flera verk.

Datum & tid

20 september 2024 19:00

Längd
Cirka 2 timmar inkl. paus
Biljettpris

Ordinarie: 395 kr
Student/ungdom: 295 kr
MHV: 295 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner
Medverkande
Rickard Söderberg, Johan Reis, Värmlands nations kör, Hanna Ohlson Nordh, Norrlands Nations Kammarkör, Francesco Acquista

Information