Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 19 september 2021
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Ane Brun – European Tour

I samband med släppet av sitt första studioalbum med originalmaterial på fem år åker Ane Brun på en omfattande Europaturné. Support: Elle-Kari.


Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendation att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer Ane Brun 8 april 2021 att flyttas. Nytt datum är 19 september 2021, samma tid.

Behåll din biljett – den gäller även det nya datumet!

Återköp
Kan du inte utnyttja biljetten det nya datumet? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 15 januari 2021 för hjälp med återköp. Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl. Vi har även begränsad telefontid under jul och nyår. Se aktuella öppettider här

För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och mobilnummer vid mailkontakt. Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt återköpsvillkor.

Information
Du ansvarar själv för att kontrollera eventuella förändringar kring ditt evenemang. Håll dig informerad via ukk.se, e-post och sms – håll utkik i inkorgen. Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.
ukk.se/covid-19hittar du svar på de vanligaste frågorna.
________________________________________________
Ane Brun på Europaturné, sin första sedan Directions-turnén 2016. Konserterna följer släppet av hennes första studioalbum med originalmaterial på fem år. Albumet släpps tidigt hösten 2020 på egna skivbolaget Balloon Ranger Recordings. Första singeln Don't Run and Hide släpps den 21 februari.

Som vanligt väljer Ane Brun att inte upprepa sig och turnerar denna gång med en ny samling musiker:
”Tre av dem – Per Eklund (trummor), Martin Hederos (keyboards) och Johan Lindström (keyboards, pedal steel, gitarr) har jag spelat med mycket förut, men denna gång har jag också med tre nya bandmedlemmar: Felisia Westberg (bas), Lovisa Samuelsson (cello, slagverk) och Siv Øyunn Kjenstad (trummor). Jag vill behålla energin från Directions-turnén och bygga vidare på den, men också finna utrymme för den mjukare sidan av mig. Dessutom blir det givetvis ett par covers!”

Den Stockholmsbaserade norskan gav 2015 ut albumet When I'm Free, som nådde topp 5 både i Sverige och Norge, och möttes av lysande recensioner runtom i världen. Under åren som gått sedan dess har hon inte varit sysslolös. 2017 bekräftade Brun sitt rykte som en mästerlig uttolkare med ett utsökt album av coverversioner, Leave Me Breathless.
Hon har fortsatt hålla konserter i olika konstellationer, en naturlig fortsättning på Direction-turnén med band men även mer extravaganta, ambitiösa live-samarbeten. De senare inkluderade ett dussintal framträdanden runt om i Skandinavien tillsammans med olika symfoniorkestrar, där Stockholmskonserterna förevigades på 2018 års Live at Berwaldhallen. Hon återvände 2019 till Berwaldhallen för tre konserter med Sveriges Radiokör.
En handfull minnesvärda konserter ägnades också åt coverlåtarna från Leave Me Breathless. Däribland en utsåld konsert på Spektrum Arena i Oslo, som också filmades och visades på ett tjugotal biografer i Sverige och Norge. Utöver detta bjöds hon in för att framföra egen musik på 2017 års Nobelprismiddag och Nobels Fredsprisutdelning 2019.

Datum & tid

19 september 2021 19:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 450 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 345 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 345 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Åldersgräns 13 år. Support: Elle-Kari
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Ane Brun, Elle-Kari, Per Eklund (trummor), Martin Hederos (keyboards), Johan Lindström (keyboards, pedal steel, gitarr), Felisia Westberg (bas), Lovisa Samuelsson (cello, slagverk), Siv Øyunn Kjenstad (trummor)

Information