Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 11 mars 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Anna Ternheim

Så Mycket Bättre-aktuella Anna Ternheim gästar Uppsala Konsert & Kongress med sin vårturné 2023. Support: Amanda Werne (Slowgold)

Efter flera år i New York gick flyttlasset i våras hem till Sverige igen och i höstas medverkade Anna Ternheim som en av värdarna i TV4:s Så mycket bättre. Nu är det klart att det våren 2023 blir en stor turné. I fina konserthus, på magiska teatrar och på klassiska Cirkus i Stockholm. Och lördag 11 mars kommer hon äntligen tillbaka till Uppsala!

Nu är det klart att Amanda Werne (Slowgold) åker med som support på hela turnén. Amanda kommer även gästa Ternheims band.

Under hösten 2022 är Ternheim aktuell i TV4:s Så mycket bättre där hon deltar i alla avsnitt som en av säsongens värdar. Räkna med en strid ström av personliga låttolkningar under hösten. Anna Ternheim slog igenom 2004 med det kritikerrosade albumet Somebody Outside och året efter tog hon hem både P3 Guld och Grammis pris för ”Årets Nykomling”. År 2007 belönades andra albumet Separation Road med P3 Gulds pris för ”Bästa kvinnliga artist” och två Grammisar för ”Bästa kvinnliga artist” och ”Bästa textförfattare”. Efter det har Anna släppt totalt sju album vilket har resulterat i turnéer och inspelningar i studios runt om i hela världen.

Göteborgsartisten Amanda Werne har ingått i Freddie Wadlings band, uppträtt i På spåret, gästat Jills Veranda, samarbetat med Bob Hund och släppt hela sju album under sitt musikaliska alias Slowgold. Under det senaste decenniet har hon skapat ett eget musikaliskt universum. En mystisk, vacker och suggestiv värld där tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

Datum & tid

11 mars 2023 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 50 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 630 kr (inklusive serviceavgift).

Övrigt
Åldersgräns:13 år
Presenteras av
Presenteras av KLBR Live Entertainment AB & United Stage.
Medverkande
Anna Ternheim, Support: Amanda Werne (Slowgold)

Information