Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 5 september 2019
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland

Barbers violinkonsert – Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkesters nya chefdirigent Rebecca Miller startar upp säsongen 19/20!

Program
Louise Farrenc: Uvertyr nr 2 Ess-dur
Samuel Barber: Violinkonsert
Franz Schubert: ”Stora” Symfoni i C-dur nr 9

Uppsala Kammarorkesters nya chefdirigent Rebecca Miller startar upp säsongen 19/20! Det blir en uvertyr av Farrenc, hennes andra från 1834 och Barbers romantiska och dramatiska violinkonsert skriven hundra år senare.

I violinkonserten får vi höra den unga och talangfulla violinisten Johan Dalene som solist. Johan från Norrköping är en unik begåvning och trots sina unga år, endast 19, så har han hunnit ha stor framgång som violinist även internationellt. I mars 2019 vann han den prestigefyllda tävlingen ”Carl Nielsen International Competition”.

Säsongens öppningskonsert avslutas med Schuberts ”Stora” symfoni nr 9. Det blev Schuberts sista symfoni och det är en symfoni som har allt. Från drömsk stämning, via marscher, till en storslagen avslutning.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 1 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Datum & tid

5 september 2019 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 145-340 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konsertintroduktion 18.20. Öppen repetition 4/9 11.50-12.50.
Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Rebecca Miller, dirigent, Solist: Johan Dalene, violin

Information