Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 26 april 2024
21:00
UKK - Sal D - Ståplats
  • Musik

Inställt: Barrington Levy A Fi You EU Tour 2024

Barrington Levys Europaturné har ställts in.

Barrington Levys Europaturné har blivit inställd vilket påverkar hans spelning på UKK. Den planerade konserten skulle ha ägt rum den 26 april. Vi strävar efter att kunna hitta ett nytt datum för konserten i framtiden. Biljetter som redan köpts kommer att återbetalas.

Återköp
Biljetter återköps och köpare kontaktas via telefon. För eventuella frågor hänvisar vi till vår biljettkassa via biljettkassa@ukk.se eller 018-727 90 00.


Uppsala Konsert & Kongress inleder nytt samarbete med stans egen reggaegeneral Yared Tekeste och skapar en vibrerande reggae- och dancehallscen i UKK:s restaurang! Första bokningen är ingen mindre än Barrington Levy, en av Jamaicas absolut största reggaestjärnor genom tiderna.

En av reggaens stora artister

Barrington Levy, född 1964 på Jamaica, har en enormt framgångsrik karriär bakom sig som spänner över mer än 40 år. Med en kraftfull röst, starka texter och medryckande låtar som blandar den jamaicanska musiken med andra genrer och stilar, är han sedan länge en av de mest inflytelserika artisterna inom reggae, dancehall och ragga. Han debuterade redan 1977 med bandet Mighty Multitude som han startade med sin kusin. Året därpå, när Levy var 14 år, kom solodebuten ”A Long Time Since We Don’t Have No Love”. Låten i sig nådde inga vidare framgångar, men den unge sångaren fick allt mer uppmärksamhet när han fattade micken framför Kingstons många sound systems (portabla ljudanläggningar), som är typiska för den jamaicanska musiken och reggaekulturen. Det ena samarbetet ledde till det andra, och det internationella genomslaget kom i början av 1980-talet, först i Storbritannien och sedan vidare ut i världen. Nu är tidiga låtar som ”Black Roses”, ”Under Mi Sensei” och ”Here I Come” odödliga klassiker som älskas av reggaefans överallt.

Genom åren har han fortsatt att leverera album och hitlåtar i reggaens toppskikt. Han har samarbetat med reggaeartister som Sly & Robbie, Buju Banton, Mr. Vegas och Bounty Killer och även med andra stjärnor som Whitney Houston, Snoop Dogg, Stevie Wonder, U2 och Gorillaz. Levys distinkta sångröst har också samplats och kan höras i en mängd låtar och remixer.

The air horn!

Och det är just rösten som är Barrington Levys starkaste signum. När den amerikanska musiktidskriften Rolling Stone publicerade sin omtalade lista ”The 200 Greatest Singers of All Time” förra året kom Barrington Levy på en hedrande 119:e plats. Motiveringen inleddes med orden: ”If an air horn could sing, it’d sound like Barrington Levy: cutting, commanding, and a signal that the next tune is about to be massive.”

Barrington Levy fortsätter att turnera världen över för utsålda arenor och festivaler, och han har tidigare gjort bejublade spelningar på Uppsala Reggae Festival 2003 och 2012. Senast han var i Skandinavien var på Roskildefestivalen 2015, då han uppträdde framför 50 000 människor.

Och nu ska signalhornet ljuda igen, denna gång på UKK, backad av The Cali-Band – ett kompband som har gjort sig kända för sin skicklighet och en osviklig förmåga att skapa ett äkta reggaesound, fyllt av passion, rytm och själ. Missa inte!

Konserten inleds av supportakten Nerro, en ung talang med stor musikalisk energi.

DJ Ashman

En legendarisk artist behöver en legendarisk DJ. Just därför är vi glada att presentera Sveriges reggaeälskares favorit DJ Ashman, ”Reggae-specialisten” från Soundkilla. Han kommer att leverera ett mycket speciellt urval av reggae och dancehall, både före och efter showen. DJ Ashman har i mer än 30 år förgyllt den svenska scenen med autentisk reggae på nattklubbar, i radio och de skivbutiker han drivit.

Åldersgräns: 18 år. Legkontroll och väskkontroll vid insläpp.

Datum & tid

26 april 2024 21:00

Längd
Dörrar öppnas 21.00. Cirka 6 timmar.
Biljettpris

Early Bird: 295 kr (t.o.m. 20/3 23.59 begränsat lager)
Ordinarie: 395 kr
Student/ungdom: 295 kr
MHV: 295 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Barrington Levy, The Cali-Band, Nerro, DJ Ashman

Information