Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 22 mars 2024
19:00
UKK - Sal B - Onumrerad ståplats
  • Musik

Bien-Aimé Baraza

Uppsala Konsert & Kongress och Selam är stolta att presentera den kenyanska sensationen, Bien-Aimé Baraza!

Kvällens DJ:s: LVLV & Yared

Bien-Aimé Alusa, allmänt känd som Bien, har befäst sin status som en global musiksensation. Den Grammybelönade låtskrivaren, musikern och sångaren har redan satt en outplånlig prägel på musikbranschen. I över 15 år har Bien varit en integrerad del av det globalt hyllade bandet Sauti Sol.

2021 startade Bien sin solokarriär med EPn “Bald Men Love Better”, som gav upphov till sommaren 2021:s östafrikanska anthem, med över 12 miljoner streams på Youtube.

År 2022 blev Bien den första östafrikanska artisten någonsin att hamna på Storbritanniens AfroBeatlista med sin låt ”My Baby” och i november släpper han det efterlängtade soloalbumet ”Alusa: Why Are You Topless?”. Det är nu med stor stolthet som Selam och Uppsala Konsert & Kongress presenterar denna kenyanska sensation live!

Kvällens DJ:s: LVLV & Yared

DJ LVLV är en Stockholmsbaserad internationell DJ som lämnar energiska avtryck var hon än landar och som sedan länge håller huvudstadens hetaste klubbscener i sväng. I Uppsala är hon känd som resident DJ på Interpool-klubben Urban Vybez, och hon har många års erfarenhet från turnéer både i Sverige, Europa, Nordamerika och Östafrika. DJ LVLV har en fantastisk förmåga att underhålla alla typer av människor och ta dem med på en musikalisk resa de sent kommer att glömma!

Tidigare har hon öppnat för artister som Madi Banja, Diamond Platnumz, Maleek Berry och Sauti Sol. Denna kväll värmer upp dansgolvet inför Biens konsert på UKK, med en oemotståndlig selektion av afrobeats, RnB, hip hop, amapiano, reggae och dancehall!

Yared är en Uppsalaikon som har satt staden på kartan med Uppsala Reggae Festival och andra stora evenemang. Han är DJ och promoter sedan slutet av 1970-talet och har bokat många legendariska artister till Uppsala, som Angélique Kidjo, De La Soul, Youssou N’Dour, The JB Horns, Third World, Flavor Flav, Beenie Man och Black Uhuru – och dessutom en lång rad internationella reggaestjärnor till festivalen varje sommar.

Efter konserten med Bien avslutar DJ Yared kvällen med afro fusion, afrobeats, soul, funk och reggae!

UKK x Selam

UKK fortsätter att utveckla programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Åldersgräns: 18 år

Datum & tid

22 mars 2024 19:00

Längd
Cirka 6 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 290 kr
Student/MHV: 220 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Presenteras av
UKK x Selam
Medverkande
Bien-Aimé Baraza

Information