Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 22 november 2018
19:00
Uppsala konstmuseum

Chicagojazzen

På konstmuséet i sjuhövdad skepnad, och med sin patenterat bångstyriga psykedelia med spår av jazz, metal och samba. DJ Jenny Sunesson.

Chicagojazzen är i grund och botten mångbegåvade Erik Karlsson. Med bas i Skellefteå har han som Chicagojazzen släppt inte mindre än åtta album sedan 2006 – digitalt, på kassett och på skiva, på underjordiska etiketter som Zeon Light, Periferin och Irrlicht. Det hela började med att Erik fick en mikrofon i julklapp. Sedan dess har han vägrat förhålla sig till några som helst genregränser i sitt multiinstrumentella musikskapande. Som röd tråd finner vi istället en stökig, brötig gör det själv-anda, en gnutta norrländsk lokalreferens och en ”ovilja att göra radiohits” som han själv säger.

Idag har Chicagojazzen utvecklats till ett löst sammanhållet kollektiv runt Karlsson, och live kan uppåt dussinet musiker sluta upp på scen. På senaste släppet ”Ständut Black” (Zeon Light, 2017) medverkar medlemmar från såväl Skator som Totalt Jävla Mörker, och bland sina referenser nämner Karlsson lika självklart Arvo Pärt som Wu-Tang Clan, Fela Kuti som Darkthrone.

Till Uppsala konstmuseum kommer Chicagojazzen i sjuhövdad skepnad, och med sin patenterat bångstyriga psykedelia med spår av jazz, metal och samba.

Datum & tid

22 november 2018 19:00

Längd
1 timma
Biljettpris

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala konstmuseum
Medverkande
Chicagojazzen, Jenny Sunesson

Information