Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 16 februari 2024
20:00
UKK - Sal C
  • Musik

Demoteket #2

Demoteket är Uppsalas nya liveklubb där du kan upptäcka sevärd lokal musik från regionen. Den 16 februari tar The Search, Joar Bing och Döda havet över scenen på Demotekets #2 upplaga. Missa inte denna musikfest!

Uppsalas musikscen får nytt liv med Demoteket, den spännande liveklubben som lyfter fram lokal musik. En unik möjlighet att uppleva och stötta regionens talangfulla artister! Den 16 februari bjuder vi in The Search, Joar Bing och Döda havet.

The Search

Uppsalabandet The Search släppte 2022 fullängdsalbumet “Extras”, som hyllades av kritikerna. Just nu arbetar bandet för fullt med uppföljaren. “De introspektiva texterna är bland de mest intelligenta hittills i år”, tyckte tyska rockmagasinet Under-Ton om “Extras”. ”Extras är utan tvekan det mest kompletta beviset på djupet i detta extraordinära och på många sätt unika band. En liten men betydelsefull milstolpe i den alternativa musikscenen under detta årtusende”, skrev italienska Darkroom Magazine.

Under 2022 hade det originella indiebandet över 80 000 streams på Spotify och med sin gedigna låtkatalog i bagaget har bandet de senaste åren spelat live i bland annat hemstaden Uppsala och i Stockholm, tillsammans med industrilegendarerna Misery Loves Co:s sångare Patrik “Wirre” Wirén. Tidigare har The Search turnerat i Skandinavien, Storbritannien, Holland och Tyskland samt spelat på den klassiska gothfestivalen Wave-Gotik-Treffen. The Search består av Razmig Tekeyan på sång och gitarr, Johann Bernövall, tidigare Light in Your Life, på trummor och Stephen Burt, en brittisk gitarrist som spelat i bland annat Spiral Motion. Senaste tillskottet är den punkanstrukne Måns Hartman som tog sig an basen under 2022. Fyrmannabandet turnerar under våren och sommaren runt om i landet med sin kanske starkaste upplaga hittills.

Joar Bing

Med sin självklara närvaro och unika röst har JOAR B!NG en självklar framtid i genren alt rock, Indie både i Sverige och i världen. Debutsingeln Morbid mornings kom 2023 och följs nu upp av nästa singel “S!CK”. Sen rullar det på med EP och album. “Jag vill göra musik som känns och jobbar för att musikindustrin ska vara inkluderande och öppen för alla” säger Joar.
Denna kväll kan ni förvänta er fullt band och fullt ös.

Döda Havet

Världen är ett vidsträckt och dött hav. Men sticker du ned huvudet under ytan och lyssnar noga så kanske du snappar upp något som resonerar på samma frekvens som ditt eget inre.
Döda Havet förmedlar sin skildring av verkligheten vi känner till blandat med egna erfarenheter, med en stomme av melankolisk rock som ibland svävar ut i progressiva partier.

Det som först startade som ett studioprojekt utvecklades till ett fullfjädrat band 2015 och består idag av Peter (gitarr), Martin (trummor), Lawrence (bas) och Staffan (sång/gitarr/låtskrivare), som alla figurerat eller fortfarande medverkar i olika konstellationer på Uppsalas och Sveriges musikscen. Några av dem är Besvärjelsen, Lastkaj 14 och F.K.Ü.

Efter den hyllade, självbetitlade debutskivan och en handfull livespelningar har bandet hållit sig ifrån scenen och i stället fullt ut hängett sig åt skapandeprocessen med målet att göra en stark uppföljare som tar dig på en resa genom flera känslostadier.

Döda Havet vill att du får med dig någonting tillbaka när du återvänder till ytan, någonting som faktiskt har betydelse för dig.

Format

DJ-legendaren Format spelar strictly Uppsala-vinyl på Demoteket! Format är skivsamlare och resident vinyl-DJ på Bryggeriet Ångkvarn och Uppsala konstmuseum. För den breda Uppsalamassan är han kanske mest känd från grupper som Mat Åt Far, Moder Jords Massiva och LöstFolk.

Uppsala Musikdemo

Uppsala Musikdemo är ett musikkonvent där studieförbunden i Uppsala län tillsammans visar upp var det svenska musikundret har sina rötter och var dagens musiker utvecklas.

Presenteras av Uppsala Konsert & Kongress och Uppsala Musikdemo.

Datum & tid

16 februari 2024 20:00

Längd
Cirka 4 timmar inklusive pauser mellan akter.
Biljettpris

Ordinarie: 100 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år. Dörrar öppnas 20.00. Evenemanget startar 21.00.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress och Uppsala Musikdemo

Information