Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 12 oktober 2019
16:30
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Duo Siqueira Lima

Med sin utsökta timing, finslipade teknik och enastående musikalitet är varje konsert med Siqueira Lima Duo en upplevelse. Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival, 9-13 oktober 2019.

Duo Siqueira Lima – Uruguay/Brazil

Cecilia Siqueira från Uruguay och Fernando Lima från Brasilien möttes vid en internationell gitarrtävling 2001 i Brasilien. Juryn kunde inte enas om en vinnare – de delade första pris! Året därpå bildade de Siqueira Lima Duo och har sedan dess gjort en fenomenal internationell karriär med konserter vid de mest besökta festivalerna och konsertscenerna över världen. För att nämna några har de gett konserter i Lincoln Center i New York, New World Center i Miami, Concertgebouw i Amsterdam och medverkat vid festivaler som Koblenz Guitar Festival, Festival Guitarras Latinas i Paraguay och Copenhagen Guitar Festival. De har också gjort flera uppmärksammade tv-framträdanden.

Bakom sig har de fyra hyllade album som omfattar allt från klassiska mästerverk till brasiliansk populärmusik och specialskriven musik för just Siqueira Lima Duo. De har dessutom en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt. De vann det prestigefyllda ”Profissionais da Música Award 2015” och ”International Brazilian Press Awards 2014”, som delas ut i USA. Efter en konsert skrev New York Times att deras spel var ”detaljerat som ett Fabergé-ägg”.

Missa inte Cecilia Siqueira och Fernando Lima, två av världens i särklass främsta duo-gitarrister!
Duon ger konsert, masterclas och workshop för duogitarr.

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration.

Datum & tid

12 oktober 2019 16:30

Längd
Cirka 2 timmar inkl. paus
Biljettpris

Ordinarie: 315 kr (inkl. serviceavgift)

Ungdom: 256 kr (inkl. serviceavgift)

Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival som äger rum 9-13 oktober 2019 på Uppsala Konsert & Kongress. Festival- och endagspass för samtliga konserter och evenemangspunkter släpps inom kort. Dessa kommer att gälla även för denna konsert. Mer information om festivalen och ytterligare programpunkter släpps löpande.

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Cecilia Siqueira, Fernando Lima

Information