Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 14 oktober 2022
20:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Duo Siqueria Lima & Gävle Symfoniorkester

Cecilia Siqueira från Uruguay och Fernando Lima från Brasilien är kanske världens mest lysande stjärnor på duogitarrscenen just nu. Här ser du duon i ett unikt samarbete med Gävle Symfoniorkester under ledning av dirigent Chloe van Soeterstede.

Marco Pereira är en utsökt gitarrist, pedagog, lärare i komposition och kompositör i eget namn. Framförandet av hans verk Lendas Amazônicas är en av festivalens självklara höjdpunkter. Pereira har inspirerats av den rika folkkulturen i Amazonas. Det här är teman som känns igen från såväl den brasilianska operahistorien som från den brasilianska kompositören Heitor Villa-Lobos som arbetade med folksagorna som musikaliska teman.

Här får du njuta av den tokhyllade brasilianska gitarrduon Siqueira Lima, vars timing, finslipade teknik och enastående musikalitet gör varje konsert till en upplevelse utöver det vanliga, som tillsammans med Gävle Symfoniorkester, en av Sveriges finaste orkestrar, framför verket i ett unikt samarbete. Utöver Lendas Amazônicas bjuder programmet på Faures älskade Pavane och Chabriers Suite Pastorale – ett urval av fyra stycken som skrevs för piano och orkestrerades av kompositören själv.

Program
M. Pereira – Lendas Amazonicas (Europapremiär) för duogitarr och orkester
G. Faure – Pavane op. 50
E. Chabrier – Suit pastorale

Mer info: uppsalagitarrfestival.se

Datum & tid

14 oktober 2022 20:00

Längd
Cirka 1 timme och 50 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 420 kr (inklusive serviceavgift)
Reducerat pris (student, ungdom & pensionär): 340 kr (inklusive serviceavgift)

Mängdrabatt: Rabatten omfattar samtliga av festivalens konserter som äger rum på UKK. Köp av 5 biljetter eller fler ger 10% rabatt. Köp av  10 biljetter eller fler ger 15% rabatt. Rabatten appliceras automatiskt i kassan.

Presenteras av
Uppsala Internationella Gitarrfestival

Information