Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 28 november 2019
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland

Elgars cellokonsert – Uppsala Kammarorkester

Dirigenten Rebecca Miller har med sig två engelska kompositörer, men konserten börjar i Tyskland. Solist: Pieter Wispelwey, cello.

Program
Carl Philipp Emanuel Bach: Sinfonia D-dur
Edward Elgar: Cellokonsert e-moll
Ethel Smyth: Serenad D-dur

Dirigenten Rebecca Miller har med sig två engelska kompositörer, men konserten börjar i Tyskland med C.P.E Bachs Sinfonia från mitten av 1700-talet. Men från England kommer en lysande kompositör som åter fått uppmärksamhet, Ethel Smyth. Hennes Serenad uruppfördes 1890 och blev väl mottagen av både publik och kritiker.

Den engelske kompositören Edward Elgar skrev en cellokonsert 1918 som har blivit älskat av både cellister och publik. Här har tonsättaren verkligen satt soloinstrumentet i centrum och det är den fantastiska cellisten Pieter Wispelwey som tolkar denna eftertänksamma och vackra konsert. Det är ett kärt återseende då Wispelwey har gjort flera uppskattade gästspel i Uppsala.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 4 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Datum & tid

28 november 2019 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 145-340 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Rebecca Miller, dirigent, Solist: Pieter Wispelwey, cello

Information