Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 7 februari 2020
19:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat

Göran Fröst & Jacob Kellermann – En timme natt

Med ljus, mörker och skulpturer av Alannah Robins har Fröst och Kellermann skapat en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet. Musik av bland andra Britten, Pärt och de Falla tillsammans med texter av Göran Fröst.

De internationellt verksamma kammarmusiksolisterna violasten Göran Fröst och gitarristen Jacob Kellermann presenterar den kritikerrosade föreställningen En timme natt – en ljus konsertupplevelse i mörker. Föreställningen hade urpremiär på Teater Giljotin maj 2018.

En timme natt framför musik av bland andra Britten, Pärt och de Falla tillsammans med texter av Göran Fröst. Med ljus, mörker och skulpturer av Alannah Robins har Fröst och Kellermann skapat en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet.

Publiken upplever konserten i mestadels mörker och för musikerna är det – förstås – en utmaning att spela i mörker;
– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själva i mörkret och kan lyssna på ett annat sätt, säger Göran Fröst. Sen är det förstås en konstnärlig utmaning att undersöka om det går att göra en konsert när man inte ser något? avslutar Fröst.

Credits
Musiker: Göran Fröst – viola, Jacob Kellermann – gitarr
Recitation: Etienne Glaser (inspelat).
Soundscapes: Rikard Borggård
Skulptur: Alannah Robins.
Ljus: Anders ”Shorty” Larsson

Musik:
Arvo Pärt – Fratres (Arr: Kellermann)
Manuel De Falla – ur Nätter i spanska trädgårdar (Arr:
Kellermann/Fröst)
Benjamin Britten – Lachrymae (Arr: Kellermann)
Richard Strauss – Morgen (Arr: Kellermann/Fröst)
Göran Fröst – Four DLight

Sagt om föreställningen:

”Med konsertföreställningen 'En timme natt' har de skapat en kammarmusikaliskt befriande fantasi att kontemplerande och kravlöst sjunka in i.” Betyg: 5/5. Dagens Nyheter, 2018-05-22

”Duon […] ville undersöka just detta: hur blir musikupplevelsen om vi tar med den till nattens tid, till förnimmelsens utmarker? Svaret: helt sublim i sin enkelhet, med Göran Frösts texter – fint reciterade av Etienne Glaser – och samme frösts kompositioner som sköra hängbroar mellan sömnens knaster och drömmens gnistor. I det demokratiska mörkret försvinner våra olikheter, och allt blir musik.” – Svenska Dagbladet, 2018-05-25

Datum & tid

7 februari 2020 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 220 kr  (inklusive serviceavgift)
Student: 170 kr (inklusive serviceavgift)
MHV: 170 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Göran Fröst, viola, Jacob Kellermann, gitarr

Information