Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 20 januari 2021
19:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Musik

Fellini 100 år! Med musik av Nino Rota

Med anledning av mästerregissörens hundraårsjubileum bjuder Uppsala Konsert & Kongress in till en italiensk helkväll för alla smaker.
Föreställningen är flyttad från 4 oktober.

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendation att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer Fellini 100 år! Med musik av Nino Rota att flyttas. Nytt datum är 20 januari 2021 – samma dag som Fellini skulle ha fyllt 101 år!

Behåll din biljett – den gäller även det nya datumet!

Återköp
Kan du inte utnyttja biljetten det nya datumet? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 22 oktober 2020 för hjälp med återköp.
Se biljettkassans öppettider på www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och mobilnummer vid mailkontakt. Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.

Information
Skulle informationen om föreställningen ändras kommer du att informeras via e-post och sms – håll därför utkik i inkorgen. Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.
________________________________________________________________________________________

Njut av vår buffé av italienska delikatesser till tonerna av välkända örhängen från Fellinis filmer som Det ljuva livet och 8 ½. Lär dig mer om mästerregissören av folkkäre filmvetaren Göran Everdahl.

La Strada – Spelar musik av Nino Rota
Nino Rota är djupt förknippad med filmmusik och inte minst som Federico Fellinis parhäst och musikalisk musa. Rotas musik är en genre i sin egen rätt. Man skulle kunna benämna den melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. Genom allt, som en röd tråd, löper den italienska folkmusikens stora kärlek till melodi. Rota och Fellini kompletterade varandra väl i skildringen av det tragikomiska i människans existens. Vackert, groteskt, lekfullt och melankoliskt på en och samma gång.

La Strada är ett band som leds av gitarristen och kompositören Peter Nylander. Fem musiker med olika bakgrunder och röster möts här för att med omsorg och lekfullhet förvalta en del av filmhistoriens mest älskade verk.

Datum & tid

20 januari 2021 19:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Konsert & buffé: 480 kr (inkl. serviceavgift)
Konsert & buffé – student: 425 kr (inkl. serviceavgift)
Konsert & buffé – Musikens Hus Vänner: 425 kr (inkl. serviceavgift)
Konsert: 205 kr (inkl. serviceavgift)
Konsert – student: 160 kr (inkl. serviceavgift)
Konsert – Musikens Hus Vänner: 160 kr (inkl. serviceavgift)

Arrangör
UKK
Medverkande
Peter Nylander, gitarr, Lisa Långbacka, dragspel, Svante Henryson, cello, Ingrid Schyborger, kontrabas, Peter Danemo, trummor

Information