Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 13 oktober 2019
16:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Four Hands – Mats Norrefalk & Börje Sandquist

Med sitt tajta spel, sceniska intensitet och sällsynta förmåga att vistas i flera estetiska musikvärldar samtidigt har Duon Four Mats Norrefalk & Börje Sandquist, länge varit en av Sveriges mest hyllade gitarrensembler.

Börje Sandquist är klassisk gitarrist medan Mats Norrefalk har sin bakgrund i pop, rock och jazz. Båda är dessutom pedagoger på Musikhögskolan i Malmö respektive Örebro och har gett ut ett flertal gitarrskolor.

Sedan duon bildades i början på 80-talet har de turnerat i Europa, Sydamerika och Ryssland och har även spelat in några album. På debutalbumet 4 Hands gör de med osviklig känsla både egna och andras låtar i en anda av latinamerikansk tradition. På uppföljaren Samborombon har de skapat starka och personliga arrangemang av Evert Taubes musik, men den innehåller även egna kompositioner.

Vid sitt besök på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjuder de på ett omväxlande program, som alltid framfört med intensitet och karisma. Med 11-strängad altgitarr, sopran, 12-strängad gitarr, cavaquinho skapar de ett mångskiftande spektrum av gitarrklanger. Egna kompositioner blandas med musik av Heitor Villa-Lobos, Astor Piazolla, Keith Jarrett, en fantasi över en Taubemelodi eller rentav en gitarrversion av Karl Grönstedts Månsken över Ångermanälven…

För att citera Sydsvenskan: ”Tätt, känsligt, förfinat, energisprakande och levande. Även om stilarna växlar binds allt samman av de två sammansvetsade gitarristernas utmejslade spelfilosofi.”

Datum & tid

13 oktober 2019 16:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 315 kr inkl. serviceavgift

Ungdom: 255 kr inkl. serviceavgift

Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival. För att köpa festivalpass och få mer information, besök uppsalagitarrfestival.se.

 

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Mats Norrefalk, Börje Sandquist

Information