Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 21 april 2024
19:00
UKK - Sal B - Numrerad sittplats
  • Musik

Goran Kajfeš Tropiques

Svensk hypno-jazz som uppmanar dig att reflektera och stanna upp – lyssna, här och nu!

Tropiques spelar en egen typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz, och denna kväll får du höra helt ny musik från gruppens kommande album Tell us (Wejazz) som släpps i maj. Denna gång förstärkts originalbesättningen av en briljant stråksektion.

Tropiques musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment, basgångar och melodier som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Med sina långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnare i ett tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en motkommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet. Det är musik som låter lyssnaren vara i och bli till, tillsammans med ljuden.

Debutskivan Enso och uppföljaren Into the Wild fick översvallande positiva recensioner både i Sverige och internationellt, recensioner som vittnar om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid – och om vikten av att vara här, nu.

Medverkande

Goran Kajfeš – trumpet, synth
Alexander Zethson – piano, synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
Josefin Runsteen – violin
Leo Svensson Sander – cello

Åldersgräns: 13 år.

Datum & tid

21 april 2024 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 295 kr
Student/ungdom: 220 kr
MHV: 220 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Goran Kajfeš Tropiques

Information