Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 19 november 2021
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Helen Sjöholm – En ny tid

Publikfavoriten åker på turné men nya skivan "En ny tid."

Blixten & Co presenterar Helen Sjöholm – En ny tid

Helen Sjöholm åker på en omfattande turné i höst med premiär i Halmstad den 2 oktober!

Under 25 år av framgångar på scen och skiva, samt i TV, film och i radio, har Helen aldrig gjort ett soloalbum med nyskrivet material. Den 25 september i fjol släpptes det efterlängtade albumet ”En ny tid” som älskades av fansen. Nu är det äntligen klart att Helen åker ut på en Sverigeturné under hösten 2021, biljetterna släpps den 4 juni kl. 10:00 via blixten.se/helen-sjoholm

”Efter att ha snickrat ihop plattan ”En ny tid under våren 2020, coronasäkert med musikanter som skickade in filer eller kom in var och en för sig till studion, har jag längtat SÅ efter att få blåsa in ”liveluften” i de här nya låtarna. Det är mycket man längtar efter… Publikens sorl, förväntan, den gemensamma upplevelsen och musicerandet på plats – långt bort från Teams och Zoom. Här och nu-känslan. Jag ser fram emot att hitta en skön blandning av låtar; de nya med de 'gamla' och kanske även något otippat. Att äntligen få åka ut med det här bandet och möta publiken blir en FEST!”, hälsar Helen.

Helen Sjöholm fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. I höstas släppte hon sitt första soloalbum med nyskriven musik och medverkade även i TV-succén 'Så mycket bättre'.

”En ny tid”, som producerats av Andreas Dahlbäck, är ett mycket personligt album där Helens eget avtryck märks tydligt och som rymmer specialskrivet samt handplockat material. Paulina Palmgren och Jonatan Järpehag har bidragit med flest låtar. Bland övriga låtskrivare märks bland andra Anna Ternheim och Andreas Mattsson. En låttext är baserad på en krönika (!) av Linda Skugge. Soundmässigt går det att associera till singer-songwriters, vare sig de var verksamma i Kalifornien på 70-talet eller finns i Stockholm i dag, och rötter i den svenska visan.

Det är med albumet ”En ny tid” som Helen, tillsammans med ett sexmannaband, beger sig ut på en turné i höst och som har premiär i Halmstad/Halmstad Teater den 2 oktober.

Turnéplan för ”Helen Sjöholm – En ny tid”
2 oktober Halmstad – Halmstad Teater
3 oktober Norrköping – De Geerhallen
8 oktober Växjö – Växjö Konserthus
9 oktober Linköping – Linköping konsert och kongress
10 oktober Malmö – Malmö Live
17 oktober Gävle – Gävle Konserthus
27 oktober Stockholm – Göta Lejon
30 oktober Sundsvall – Tonhallen
7 november Västerås – Västerås Konserthus
11 november Jönköping – Jönköpings Konserthus
12 november Göteborg – Göteborgs Konserthus
17 november Luleå – Kulturens Hus
18 november Umeå – Idunteatern
19 november Uppsala – UKK
20 november Karlstad – Karlstad CCC
25 november Kalmar – Kalmarsalen
26 november Helsingborg – Helsingborg Arena

Datum & tid

19 november 2021 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 580-780 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Blixten & Co
Medverkande
Helen Sjöholm, Andreas Dahlbäck - Slagverk, Rickard Nilsson - Piano, Jerker Odelholm - Bas, Ola Gustavsson - Gitarr, Lovisa Samuelsson - Cello, m.m., Erik Arvinder - Violin, m.m.

Information