Hoppa till huvudinnehållet
Tisdag 10 oktober 2023
19:30
UKK - Stora salen - Onumrerad sittplats
  • Musik

Illapu – Folkkära musikhjältar från Chile

En konsertkväll för kärlek, rättvisa och frihet med ett av Chiles mest legendariska och framgångsrika band. I mer än 50 år har de trollbundit publik världen över med sin lyriska folk-pop och nu kommer de äntligen tillbaka till Sverige!

Konserten Illapu – Folkkära musikhjältar från Chile har flyttats till Stora salen. Onumrerad sittplats gäller. Samma datum och starttid d.v.s. Tisdag 10 oktober 2023 kl. 19.30.

Köpt biljett till Sal B?
Behåll din biljett – den gäller även i den nya salen men med onumrerad sittande placering.

För eventuella frågor ta kontakt med vår biljettkassa på 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.se.


Upplev ett av Chiles mest folkkära band genom tiderna! Denna älskade grupp, som startades av två brödrapar i Antofagasta i norra Chile 1971, fortsätter efter ett halvsekel av framgångar att leverera sin folkloristiskt utforskande musik med kärlek, rättvisa och sociala frågor som tydliga ledstjärnor.

Till en början var brödrabandets inriktning renodlad andinsk folklore med grunden i bolivianska rytmer. Senare breddades bandets stil med tydliga popinfluenser och de kom att räknas till den vänsterorienterade Nueva Canción-rörelsen som växte fram i Latinamerika. Illapu var något yngre och mindre etablerade än artister som Inti-Illimani och Victor Jara, och kom därför lindrigare undan vid statskuppen i Chile 1973 och Pinochets hänsynslösa framfart.

Första stora radiohiten kom 1976 med Candombe para José, som hade stora framgångar i både Chile som Argentina. Efter en Europavistelse 1981 vägrades gruppen att resa tillbaka till hemlandet. En exilperiod inleddes, och bandet fick möjlighet att återvända först 1988. Vid återkomsten möttes Illapu av masspublik redan på flygplatsen och 60 000 personer såg deras comebackkonsert på Parque La Bandera i Santiago de Chile. Sedan dess turnerar de regelbundet över hela världen med en ständigt växande internationell publik.

Nu har Selam och Uppsala Konsert & Kongress bjudit in Illapu till en efterlängtad konsert i Sverige – 50 år efter den militärkupp som blev början på en 17 år lång diktatur med fasa och förföljelse för miljontals chilenska familjer. Välkommen till en kväll där vi tillsammans firar frihet och rättvisa med hjälp av musikens starka krafter!

Åldersgräns: 13 år.

UKK x Selam
UKK fortsätter att utveckla programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Datum & tid

10 oktober 2023 19:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 390 kr
Student/ungdom: 290 kr
MHV: 290 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år. Evenemanget har flyttats till Stora salen. Onumrerad sittplats gäller.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress X Selam
Medverkande
Illapu

Information