Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 8 oktober 2022
13:00
Sal B - Onumrerad ståplats
  • Barn
  • Dans
  • Övrigt

Inställt: Johanssons pelargoner och dans – Medelgympa

Johanssons Pelargoner och dans – Medelgympa ställs in.

Johanssons Pelargoner och dans – Medelgympa ställs in. Biljetter återköps och köpare kontaktas via telefon.

_______________________________________________________________

Medelgympa är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Inget för dig som hatar gympa. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. Medelgympa är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe.

Medelgympa är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Publiken är med och rör på sig, guidade av en gympaledare och av instruktioner i hörlurar. Kom gärna i kläder och skor som du är bekväm att röra dig i. Medelgympa passar personer från ca 13 år och uppåt och genomförs på svenska.

Medelgympa är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.

Med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skellefteå kommun, Sala kommun, Gula villan/Södertälje kommun, Danscentrum Stockholm och Huddinge kommun.

Om Johanssons pelargoner och dans
Johanssons pelargoner och dans är en scenkonstgrupp och produktionsplattform med mer än tio års erfarenhet inom scenkonst och danspedagogiskt arbete. De skapar scenkonst där publiken görs delaktig och där fokus ligger på den kroppsliga erfarenheten hos de som deltar.

Johanssons pelargoner och dans gillar det breda, snälla och intuitiva. Deras arbete riktar sig oftast till barn och unga, med ett stort intresse för det pedagogiska mötet, oavsett målgrupp.

Datum & tid

8 oktober 2022 13:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Rekommenderas från 13 år, men även yngre barn i sällskap av en vuxen är välkomna.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala kommun
Medverkande
Koncept, manus och koreografi: Anna Haglund, Annica Styrke, Ellen Söderhult & Karin Wiklund, Ljuddesign: Anna Haglund, Scenografi och kostym: Tove Dreiman, Performer: Ellen Söderhult

Information