Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 27 september 2024
18:00
Uppsala Gitarrfestival på UKK | Sal D
  • Musik

José Antonio Escobar

Klassiskt spanskt-latinamerikanskt program med verk av Villa-Lobos, Tárrega, Brouwer och Contreras!

José Antonio Escobar, född i Chile, upptäckte tidigt sin passion för gitarren. Han har hyllats för sin tekniska skicklighet, uttrycksfulla djup och kommunikation med publiken och är idag en av de stora internationella namnen inom klassisk guitar. Escobar tog examen med hedersbetygelser från Universidad de Chile och fortsatte sina studier i Tyskland. Hans exceptionella talang visade han med över femton internationella utmärkelser på gitarrtävlingar, inklusive en prestigefylld förstaplats vid Francisco Tárrega International Guitar Competition i Spanien.

Hans musikaliska intressen sträckte sig över tidig musik, nutida musik och sydamerikansk musik. Han har samarbetat med välkända kompositörer som Leo Brouwer, Angelo Gilardino och Clarice Assad, som komponerat verk speciellt för honom. Hans framträdanden har tagit honom till över trettio länder, inklusive ikoniska arenor som Carnegie Hall i New York, Musikverein i Wien och Tchaikovsky Hall i Moskva. För närvarande bor han i Santiago, där han är professor vid Instituto de Música de la Universidad Católica de Chile och handleder nästa generation musiker.

Program

Han kommer att framföra ett klassiskt spanskt-latinamerikanskt program med verk av Villa-Lobos, Tárrega, Brouwer och Contreras.

Datum & tid

27 september 2024 18:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 330 kr (inklusive serviceavgift)
Rabatterad (student/ungdom/pensionär): 280 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Uppsala Gitarrfestival
Medverkande
José Antonio Escobar

Information