Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 18 oktober 2019
18:00
UKK - Restaurangen/Sal D

Klassisk AW: David Huang & Amalie Stalheim

Nyhet! Klassisk AW i Restaurangen. Låga trösklar och högt i tak! Mat, dryck och 60 minuter högklassig musik under tre avslappnade tillfällen i höst. Först ut är David Huang och Amalie Stalheim.

David Huangs katapultkarriär blev ett faktum när han vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, Solistpriset, 2014. Han blev snabbt utsedd till Sveriges Radio P2:s
husartist och är sedan dess en av Sveriges mest efterfrågade solister och en regelbunden gäst hos symfoniorkestrarna och konserthusen.

David Huang är en passionerad kammarmusiker och turnerar regelbundet som duo med solistprisvinnaren Amalie Stalheim samt pianotrio med norska stjärnviolinisten Guro Kleven Hagen. Senare år har han även etablerat täta samarbeten med klarinettisten Magnus Holmander.

Men för David har det aldrig varit tillräckligt att bara spela den stora repertoaren i de traditionella konserthusen. Hans stora engagemang för att sprida den klassiska musiken till ny och ung publik gjorde att han 2016 startade konsertserien Förstaparkett som presenterar den främsta kammarmusiken i en hemmafestmiljö. Sedan 2018 är han tillsammans med Christian Karlsen grundare och konstnärlig ledare för en av Sveriges största festival förknippad med klassisk musik och ung publik, Gränslandet – symfonisk fest.

Amalie Stalheim (f.1993) började spela cello vid Bergen kulturskola då hon var sex år gammal. Sedan 2012 har Amalie bott och haft sin bas i Stockholm, där hon har studerat för professor Torleif Thedéen och Mats Zetterqvist på Edsbergs slott vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Amalie har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsbergs slott och vid Norges musikkhøgskole för professor Torleif Thedéen och Kathryn Stott. 2018 vann Amalie Kungliga Musikaliska akademins musiktävling, Solistpriset, och utsågs till Sveriges Radio “P2:s Artist”.

Höjdpunkter den kommande säsongen är solistframträdaden med bland anses Sveriges Radios Symfoniorkester, Norrbottens kammarorkester, Gävle symfoniorkester, Nordiska kammarorkestern och Malmö symfoniorkester.

Amalie spelar för närvarande på en cello som tillverkats av Francesco Ruggieri år 1687, vilken generöst utlånats till henne av Anders Sveaas Almennyttige fond.

Program
Debussy – sonat för cello piano
Stravinsky – Suite italienne för cello och piano
Poulenc – sonat för cello piano
Faure – Elegie

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 17.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 18.00. Förköp Charktallrik & vin i samband med biljettköp. Restaurangen erbjuder även en mustig gryta som kan köpas på plats.

Datum & tid

18 oktober 2019 18:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 120 kr (inkl. serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 94 kr (inkl. serviceavgift)

Student: 94 kr (inkl. serviceavgift)

Arrangör
UKK
Medverkande
David Huang, Amalie Stalheim

Information