Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 25 november 2017
18:00
UKK - Sal C
  • Dans

K.R.O.P.P – Tema: MDT, visioner kring danskonst

Danskonstprojektet K.R.O.P.P. får välkoreograferat besök av MDT Stockholm.

Tema: MDT – visioner om danskonst
Gäst curator: Danjel Andersson, teaterchef MDT

MDT startades som Moderna Dansteatern på 80-talet i en gammal torpedverkstad. Idag är det en scen som samproducerar och presenterar 30-60 koreografiska produktioner per år. På scenen på Skeppsholmen visas ca en produktion i veckan, här hålls seminarier, fester men framförallt skapas en plattform för experimentell samtidskonst mitt i smeten. Till K.R.O.P.P kommer MDT med ett gästspel och en egen produktion. Kontemplativt, punkigt, och stört smart. Just like that.

Samtal om danskonst:
SU-EN och Danjel Andersson.

Medverkande koreografer:
Radouan Mriziga visar sitt solo ”55” från 2015
Ofelia Jarl Ortega & Patrik Patsy Lassbo visar sitt samarbete ”Forever”.

Koreograf och dansare Radouan Mriziga (Marocko, 1985) utbildad i Marrakech och i Tunisien och examinerad från P.A.R.T.S. i Brussel. De senaste åren har han skapat detta solo ”55″ (2014) och gruppstycket ”3600″ (2016) verk som undersöker relationen mellan dans och arkitektur. I maj 2017 hade stycket ”7″, sista delen i trilogin, premiär på Kunstenfestivaldesarts i Bryssel.

”Forever” är Ofelia Jarl Ortega och Patrik Patsy Lassbo första samarbete. Arbetet med ”Forever” inleddes under våren 2016 och visats i flera format i olika miljöer så som klubbar, studior, blackboxar, för mindre och större publiker och som en musikvideo. De arbetar på ett nytt verk tillsammans med dansaren Alexandra Tveit med arbetsnamnet ”Powered by Porn”. ”Forever” är en del i deras research mot detta verk med premiär 2018.

Ofelia Jarl Ortega (1990) är dansare och koreograf uppvuxen i Malmö numera baserad i Stockholm efter sin examen MA i koreografi på DOCH i Stockholm. Jarl Ortega arbetar med olika tolkningar av skörheter och feminiteter med det kollektiva som utgångspunkt. Jarl Ortega hade premiär på verket ”Donnie” 2015 på MDT och MDT samproducerar även hennes nya verk.

Patrik Patsy Lassbo (1988) är kompositör, musiker, ljud- och ljusdesigner. Född och uppvuxen i Dalarna, nu baserad i Stockholm. Lassbo har studerat Sound design BFA på Stockholms Dramatiska Högskola.

Datum & tid

25 november 2017 18:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 80 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 63 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Mon no Kai/SU-EN Butoh Company och Musikens Hus Vänner med stöd av Uppsala kommuns Kulturnämnd, Kultur och Bildning och Goethe-Institut Schweden.

Information