Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 29 februari 2020
18:00
UKK - Stora salen

Lisa – Kvinnan som är jag

Musik, sång och dans varvas med personliga berättelser och en stor portion humor.

Den 14 februari i år, på självaste Alla hjärtans dag, hade Lisa Nilsson premiär på Rival i Stockholm för sin första egna föreställning ”Kvinnan som är jag”. Den hyllades av både publik och kritiker, Aftonbladet delade ut 4 plus och tyckte att ” … sång-, dans- och stand up-kvinnan Lisa Nilsson känns fullständigt självklar i sin välregisserade föreställning”.

Förra helgen inledde Lisa säsong två på Rival för ”Kvinnan som är jag”, där sista föreställningen går av stapeln den 10 november, och nu är det alltså klart att succén även åker på turné våren 2020. Biljetterna till turnén släpps den 10 oktober.

I ”Kvinnan som är jag” berättar Lisa Nilsson om sin resa från då till nu. Bland mycket annat gör hon upp med sin gamla 90-talsimage. Musik, sång och dans varvas med personliga berättelser och en stor portion humor.

Skrivet om föreställningen
”I krogshowen 'Kvinnan som är jag' visar Lisa Nilsson att hon har en stå upp-komikers tajming och en soulsångares röstresurser”
DN
” … sång-, dans- och stand up-kvinnan Lisa Nilsson känns fullständigt självklar i sin välregisserade föreställning”
Aftonbladet ++++

”Lisa Nilsson får till en snyggt sammanhållen show när hon adderar småroliga monologer och härlig steppdans till skönsången”
SvD

”Det här är så hög klass rakt igenom att allt annat bleknar av vad (jag i alla fall) har sett tidigare.”
På Scen Betyg 5 (av 5)

”Jag gick ut från Rival med rysningar och inspiration till att skapa. Jag kände också att detta är en föreställning jag gärna skulle se om, kanske flera gånger till och med. Så se den!”
teaterstockholm.se

Medverkande
Idé och manus: Lisa Nilsson
Regissör och koreograf: Anna Ståhl
Rådig rådgivare: Sissela Kyle
Scenograf: Erik Gullberg
Kostymdesign: Camilla Thulin
Ljusdesign: Johan Sundén
Ljuddesign: Brollan Söderlund
Dansare: Nikola Stankovic
Musiker: Mattias Torell (gitarr), Peter Forss (bas), Per Lindvall (trummor), Björn Arkö (saxofon), under ledning av Pål Svenre (piano).

Åldersgräns 11 år.
Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Datum & tid

29 februari 2020 18:00

Längd
Cirka 1 timme och 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie:  495-695 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Blixten & Co
Medverkande
Lisa Nilsson, Dansare: Nikola Stankovic, Musiker: Mattias Torell (gitarr), Peter Forss (bas), Per Lindvall (trummor), Björn Arkö (saxofon), under ledning av Pål Svenre (piano).

Information