Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 18 oktober 2018
19:00
Uppsala konstmuseum

Lisa Nordström

Musiken rör sig sömlöst mellan improvisation, elektronisk musik, pop, nutida konstmusik och avantgardistisk ljudkonst, ofta presenterad i en visuell och konceptuell kontext. DJ Tomas Bodén.

Lisa Nordström är musiker, kompositör och producent med bas i Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Nordström har ett förflutet i internationellt hyllade elektronikaduon Midaircondo och spelar nu solo under eget namn, med duon Zawa Zawa (med Mika Takehara) och i flera andra konstellationer och projekt.

I Nordströms musik mixas elektroniska instrument och akustiska ljud med röst och instrument som basflöjt, cittra och ljudande objekt. Musiken är svår att genrebestämma och rör sig sömlöst mellan improvisation, elektronisk musik, pop, nutida konstmusik och avantgardistisk ljudkonst, ofta presenterad i en visuell och konceptuell kontext.

Nordström är aktuell med det internationella film- och musikprojektet Sonica Sequence där hon gör platsspecifika improviserade sessions med lokala musiker på nya spelplatser runt omkring i världen – ett arbete vi tar del av på Uppsala konstmuseum. Musikdokumentären Sonica Sequence hade världspremiär på den meriterade filmfestivalen CPH:DOX 2017 och albumet Volume med musik från filmen nominerades till Manifestpriset 2018.

Nordström har turnerat i Europa, Afrika, Syd-, Nord- och Centralamerika och Asien och medverkat på internationella festivaler som Sónar (ES), Sonar Sound Tokyo (JPN), Mutek Festival (CHI), Molde Jazzfestival (NO), Transitos Habana (CUB) och Berlin Music Week (DE). Nordström komponerar och producerar även musik till dans- och teaterföreställningar, film, reklam, utställningar, radio och tv.

Datum & tid

18 oktober 2018 19:00

Längd
1 timma
Biljettpris

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala konstmuseum
Medverkande
Lisa Nordstöm, Tomas Bodén

Information