Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 24 april 2021
20:00
  • Dans

Livesändning: Make Hay While the Sun Shines

Föreställningarna av “Make Hay While the Sun Shines” har skjutits mot en okänd framtid. Men vi bjuder nu in till en premiär av två nya delar av projektet: en dansfilm och en bok med intervjuer med projektets inblandade dansare.

 

“Make Hay While the Sun Shines” är ett projekt som kartlägger personliga historier och dansande ögonblick. Dansföreställningen utgår från de detaljer som finns innan någon helhet kan anas, från minnen av dans och från verklighetens kaos. Baserad på en rörelsepraktik som bygger på disharmoni och förändring skapas en dans som kanske är lite mer som livet självt: ojämnt, fascinerande, snubblande, älskvärt och oförutsägbart.

“Make Hay While the Sun Shines” utgår från en rörelse som främjar förändring. Snabb och ständig förändring. Med projektets danser, film och nedskrivna samtal vill vi välkomna all vår historia och alla våra historier. Vi visar, publicerar och pratar om spontana vanor och tröttsamma snubbel, minnen av dansklasser, föreställningar, möten, klubbar och andra rörande ögonblick som utgör en stor del av våra liv. Och sen går vi vidare.

Kvällens kortfilm är gjord tillsammans med den nuvarande ensamblen och ger en inblick i verket men är varken en dokumentation eller en behind the scenes-film. Snarare är det en dans gjord för kameran.

Boken är en publikation med intervjuer med samtliga dansare som deltagit i projektet sedan 2019. Den presenterar några av de samtal som ägt rum under processen – i repetitioner, fikarum och omklädningsrum – och behandlar frågor om dansarens yrkesroll, åldrande, feminism, tid, lärare, groove och mycket mer. Det är ett försök att dela med sig av några av de samtal som äger rum inom arbetet, inom sociala relationer, och genom erfarenheten att dansa tillsammans. Det är de historier vi berättar när vi dansar.

Datum & tid

24 april 2021 20:00

Arrangör
Norrlandsoperan, MDT, Dansnät Sverige, med stöd av Kulturrådet och Stockholms stad. Digital visning i samarbete med Byteatern Kalmar Länsteater, Dansstationen, Dansnät Jönköping, Region Uppsala och Uppsala Konsert & Kongress och Västmanlandsmusiken.
Medverkande
Stina Ehn, Ingrid Mugalu, Maria Naidu, Maryam Nikandish, Stina Nyberg och Chrysa Parkinson

Information