Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 19 november 2020
18:00
  • Musik

Livestream: Klassisk AW – Magnus Holmander & Irina Serotyuk

I höstens tredje upplaga av vårt koncept Klassisk AW gästas UKK av Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, ackordeon.
Njut av klassisk musik på ett avslappnat sätt i restaurangen. Livesänds på YouTube och vår Facebook-sida.

Magnus och Irina träffades när de båda gjorde sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tack vare den mycket ovanliga instrumentkombinationen har duon redan skaffat sig en helt egen och personlig repertoar med bl.a. beställningsverk av Andrea Tarrodi och Ylva Fred. De har flera samarbeten med nutida kompositörer och blandar gärna olika musikstilar. Duons program innehåller allt från impressionism till modern konstmusik med olika inslag. 2017 belönades duon med förstapris i en av Sveriges största tävlingar för kammarmusik, Ung & Lovande, med motiveringen “Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”. Sedan dess har duon regelbundet gett konserter runt om i landet.

Under kvällens konsert bjuder Magnus och Irina på deras unika repertoar av svensk musik, originalskrivet direkt till duo med inslag av jazz, slavisk folkmusik och klezmer. Ett mycket varierat och underhållande program.

Datum & tid

19 november 2020 18:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 120 kr (inklusive serviceavgift)

Studerande: 95 kr (inklusive serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 95 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress

Information