Hoppa till huvudinnehållet
UKK - Sal B
  • Barn

Inställt: Livs levande – Robin Jonsson & Moa Backman

Föreställningarna ställs in p.g.a sjukdom.

Roboten säger att den är levande, människan håller inte med!

En robot och en människa möts i en lekfull kamp, en rad experiment i mänsklighet.

I Livs Levande möter den dansande roboten Alex för första gången en barnpublik, för att ta tag i de riktigt viktiga frågorna. Vad betyder levande? Vilka förmågor, känslor och tankar behöver en varelse för att räknas? Hur bevisar man att man finns? Och kan man lita på en robot?

Med inspiration från såväl Pinocchio som Blade Runner skapar det konstnärliga teamet bakom de omtalade Alex-föreställningarna The Most Human och Other Than Human en fartfylld, filosofisk och dansande djupdykning i det existentiella.

En föreställning för barn mellan 6-9 år.

Föreställningarna är abonnerade för skolklasser inom Uppsala kommun.

MER OM ROBIN JONSSON

Robin Jonsson har skapat och turnerat flera verk efter sin examen vid P.A.R.T.S. i Bryssel 2008. Flera av verken som han skapade under studietiden fick fortsatt liv, däribland ”I Believe I Can see the future” som turnerade med Dansnät Sverige 2010. Verket baserades på virtuella karaktärer och tv-spel vilket varit en återkommande tematik i Jonssons konstnärskap. En gemensam nämnare för alla Robins verk, äldre som senare, är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt. Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet.

Datum & tid

7 mars 2022 10:30

7 mars 2022 13:00

8 mars 2022 10:30

8 mars 2022 13:00

Längd
Cirka 30 minuter
Övrigt
Föreställningen är abonnerad för skolklasser inom Uppsala kommun.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala kommun. Genomförs med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad, Region Stockholm, Sveriges författarfond. Samproducerat med Norrlandsoperan.
Medverkande
Koncept och koreografi: Robin Jonsson Text: Moa Backman Medverkande: Alica Tserkovnaja, Jasmine Attié och roboten Alex Scenografi: Tove Berglund Ljusdesign: Johan Sundén Musik och ljuddesign: Elize Arvefjord Producent: Johnson & Bergsmark

Information