Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 26 mars 2022
13:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Ludde B

En familjekonsert med musik av Beethoven!

Följ med dockan Ludde B in i Ludwig van Beethovens fantastiska musikvärld. Med humor och fantasi presenteras flera av Beethovens mest kända stycken. En konsert med härlig musik för alla åldrar med Andreas Hanson som leder Uppsala Kammarorkester och presentatören Ayla Kabaca.

I den här humoristiska och underhållande familjekonserten med den självcentrerade dockan Ludde B i centrum får vi en introduktion till Beethovens musik. Och får samtidigt veta vad en dirigent gör, vad en kompositör sysslar med och vad en pianokonsert är. Barnen får också sjunga med i Beethovens nionde symfoni, EU:s ”nationalsång”, musik som det visar sig att barnen har en relation till.

Bakom föreställningen står Klas Backman, musiklärare, låtskrivare och musikproducent, pedagogutbildad på Musikhögskolan i Stockholm, och Ayla Kabaca, välkänd från bland annat Barnens allsång på Skansen och som programledare i SVT. Med på scenen finns också pianisten och skådespelaren Markus Kvint.

Denna familjekonsert är framtagen i samarbete med Stockholms Konserthus. Och den blev mycket uppskattad vid premiären i Stockholm.

Uppsala Kammarorkester har tidigare genomfört uppskattade familjekonserter, senast ”Ester letar orkester” samt ”Peter och vargen”. Än en gång presenteras här en konsert för alla åldrar!

Datum & tid

26 mars 2022 13:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift)
Erbjudande! Gå 4 betala för 3. Rabatten appliceras automatiskt när du väljer 4 biljetter i webbshopen.

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Dirigent: Andreas Hanson, Presentatör: Ayla Kabaca, Ludde B: Klas Backman, Piano: Markus Kvint

Information