Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 15 december 2023
12:15
UKK - Sal B - Onumrerad sittplats
  • Musik

Lunchkonsert med Amanda Ginsburg & Filip Ekestubbe

Med en sällsynt duokonsert inleder vi helgen under denna lunchtimme. På dagens meny står samspelt sväng från två av Sveriges ledande unga jazzmusiker och en smakfull wrap komponerad av UKK:s sköna kockar!

Jazzsångerskan Amanda Ginsburg och pianisten Filip Ekestubbe har haft ett nära musikaliskt samarbete sedan Filip anslöt till Amandas hyllade och prisade kvartett 2016. De både skriver och spelar flitigt ihop och har med åren utvecklat ett alldeles särskilt lyhört samspel. Trots att vi sällan ser dem utan varandra på scen, så är det snudd på unikt att få uppleva dem live på duo. Nu får vi chansen på UKK:s lunchkonsert, där de bjuder på låtar ur såväl den egna som den amerikanska sångboken. Och precis som vanligt i detta konsertformat vågar vi lova att det blir underhållande, kort och gott!

Amanda Ginsburg

Tvåfaldigt grammisbelönade Amanda Ginsburg har snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest älskade röster. Med ett genuint uttryck och en utsökt timing förvaltar hon arvet från några av Sveriges mest älskade sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med en omisskännlig röst och ett stillsamt sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. Därför är ingen längre det minsta förvånad när skylten ”slutsålt” hänger utanför de jazzklubbar hon besöker runt om i landet. Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg också gjort en lång rad uppskattade framträdanden i TV, inte minst i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt”, där hon och Filip Ekestubbe gjorde en ljuvlig tonsättning av Stig Dagermans dikt ”Höst”.

Filip Ekestubbe

Pianisten Filip Ekestubbe har en solklar plats på den svenska jazzscenen som en flyhänt ackompanjatör och solist – alltid med en fot stadigt i traditionen. Oftast ser vi honom på klubbar och festivaler i mindre konstellationer, som hans egen trio eller med andra stjärnor som Isabella Lundgren, Bo Sundström och Peter Asplund, men han gör också återkommande turnéer med Norrbotten Big Band och andra ledande storband i landet.

Maten

Till lunch serveras en matig wrap med kyckling eller halloumi blandat med härlig couscoussallad, gröna blad och en avokadokräm. Smakfullt, kort och gott!
Hämtas i baren på plan 3.

Datum & tid

15 december 2023 12:15

Längd
Cirka 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 260 kr (inklusive wrap)
Student/MHV: 220 kr (inklusive wrap)
Endast konsertbiljett: 160 kr

Övrigt
Hämta din wrap och köp dryck och kaffe i baren på plan 3.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Amanda Ginsburg & Filip Ekestubbe

Information