Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 7 december 2022
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Julkonsert med Malena Ernman och vänner

Upplev en julkonsert i världsklass med Malena Ernman, Nisse Landgren, Mats Bergström & Sébastien Dubé.

Julkonsert med musikaliska giganter! Sångerskan och artisten Malena Ernman bjuder in några av sina musikvänner till en julkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. Trombonisten Nisse Landgren, gitarristen Mats Bergström och kontrabasisten Sébastien Dubé knyter tillsammans med Malena ett pärlband av fantastisk musik. Allt från traditionell julmusik till nya julsånger – klassiskt, jazz, folkmusik och funk. En värmande konsertupplevelse i världsklass!

Sébastien Dubé är en unik musiker och solist, lika hemtam i folkmusiken som i jazzen och den klassiska musiken. Han kommer från Quebec, Kanada, men bor i Örebro och är till vardags kontrabasist i Svenska Kammarorkestern. I folk- och världsmusikvärlden är han väl mest känd som mångårig medlem i Ale Möller Band, men är flitigt anlitad i en rad sammanhang.

Mats Bergström är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en av våra mest efterfrågade gitarristen, både som solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

Nils Landgren är en mångfasetterad artist med en fantastisk karriär. Nisse har Europa som arbetsplats och är förutom en trombonist i mästarklass också en inlevelsefull sångare. Han harockså flera prestigefyllda uppdrag som konstnärlig ledare, inte minst för den tyska Jazz Baltica Festival.

Malena Ernman är en av de lätträknade artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes årliga sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserthändelser. Malena har också spelat i musikalenSå som i himmelen som gick för utsålda hus under två år på Oscarsteatern i Stockholm och i musikalen Piaf.

Malena Ernman är en del av UKK:s Kreativa råd och jobbar under 2022-2023 med ett utökat uppdrag där hon också är producent på deltid för konserthuset. Julkonserten i fråga är en del av Malenas samarbete med UKK och just denna konsert förgyller hon även som sångerska och artist, vid sidan av producentskapet.

Datum & tid

7 december 2022 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 525 kr
Student/Ungdom 395 kr
Musikens Hus Vänner: 395 kr
Begränsad sikt/komfort: 325 kr

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Malena Ernman, sång, Nisse Landgren, trombon, Mats Bergström, gitarr, Sébastien Dubé, kontrabas

Information