Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 18 oktober 2024
20:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Marisa Monte – The Greatest Hits Tour

UKK x Selam presenterar Marisa Monte!

En av Brasiliens mest framgångsrika sångerskor genom tiderna gästar Uppsala och presenterar en spännande repertoar i gränslandet mellan samba, pop och jazz!

Med det ena framgångsrika albumet efter det andra har Marisa Monte uppnått status som en av de absolut största brasilianska rösterna i sin generation. Många ser henne som den viktigaste nu levande sångerskan i landet.

Marisa Monte har alltid haft en särskild plats i Brasiliens rika populärmusikkultur. Där har hon utmärkt sig som en helt originell artist, och hennes musik och karriär har fått växa fram i egen takt, alltid med stort utrymme för nyfikenhet och experimentlusta. Resultatet är en subtilt komplex och samtidigt rikt melodisk och uttrycksfull musik, som förkroppsligar ett brasilianskt inre väsen. Trots – eller kanske tack vare – denna smala väg har hon sålt miljontals album över hela världen och är en av få brasilianska sångare i dag med en internationell publik. Hon har belönats med fyra Latin Grammy Awards och två av hennes skivor finns med på musikmagasinet Rolling Stones lista över de 100 bästa brasilianska albumen genom tiderna.

Hon föddes i Rio de Janeiro 1967 och började tidigt med sång, piano och slagverk. I tonåren åkte hon till Italien för att studera opera och fann då sin polerat glänsande och känsliga sångröst. Med sin karaktäristiska ton slog hon sedan igenom i hemlandet, som en av de stora inom samtida MPB, música popular brasileira, en musikrörelse som blandar traditionell brasiliansk musik som samba med västerländsk pop, rock och jazz. Hon har också samarbetat med en rad andra storheter, från supergruppen Tribalistas som hon startade tillsammans med landsmännen Carlinhos Brown och Arnaldo Antunes, till Laurie Anderson, Philip Glass och andra förgrundsgestalter i det New York-baserade avantgardet.

Under denna kväll får vi höra många av Marisa Montes egna hits, låtar ur Tribalistas repertoar och annan musik som lyfter fram viktiga ögonblick i sångerskans karriär, som sträcker sig över mer än tre årtionden.

Det är med stor glädje och stolthet som Selam och Uppsala Konsert & Kongress presenterar denna brasilianska ikon i Uppsala för första gången!

Åldersgräns: 13 år.

UKK x Selam

UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet är en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Datum & tid

18 oktober 2024 20:00

Längd
Dörrar öppnas 19.00. DJ spelar från 19.00. Konsertstart 20.00. Konsertlängd cirka 90 minuter.
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr
Student/ungdom: 375 kr
MHV: 375 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
UKK x Selam med stöd av Musikens Hus Vänner
Medverkande
Marisa Monte

Information