Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 5 oktober 2019
18:00
Sal B - Sittande onumrerat

Marius Neset Quintet & Andreas Brantelid

Ett möte mellan två unga artister av världsformat, enhälligt hyllade inom olika genrer.

En i sanning unik konsert och ett möte mellan två unga artister av världsformat, enhälligt hyllade inom olika genrer. Norske saxofonisten Marius Neset har sina rötter i jazzen, där han leder egna grupper, radar upp priser och utmärkelser och får beställningsuppdrag av stora orkestrar. En av Marius senaste triumfer var det glödande hyllningssolot till Wayne Shorter på Polarpris-konserten, och på Kongsberg Jazzfestival sommaren 2018 framträdde han med London Sinfonietta (med ett beställningsverk specialskrivet för dem). Han är också aktuell med flera nya verk för symfoniorkester och för Danmarks Radio Big Band. Senaste albumet ”Circle of Chimes” har fått ett fantastiskt mottagande hos musikvänner och i pressen, med bl.a. betyget 4,5 (av 5) i Down Beat.

Svensk-danske cellisten Andreas Brantelid är även han en totalt hängiven musiker, som redan vid tre års ålder visste vad hans kall skulle bli, klättrandes omkring på pappans cello. Nu har han hela världen som arbetsfält och har spelat med t.ex. London Philharmonic, BBC Symphony, Brussels Philharmonic, Yomiyuri Nippon Symphony, Seattle Symphony, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Orchestre des Champs-Elysées och många, många fler.

Jim Hart (UK) – vibrafon, marimba
När Marius utvidgade bandet från kvartett till kvintett var det för att kunna utvidga klangvärlden just med vibrafon och Jim var det naturliga förstahandsvalet. Det finns inte många i Jims generation som spelar detta krävande instrument på den nivån.

Ivo Neame (UK) – piano.
Har spelat med Marius sedan han startade sitt soloprojekt 2011. Är dessutom med i Phronesis, sedan bandet startade, och har släppt ett antal skivor i eget namn. En kreativ musiker som förenar starkt innehåll med utsökt teknik och känslighet.

Michael Janisch (US) – bas.
Amerikanen Michael Janisch är inte bara en skicklig basist, han driver dessutom skivbolaget Whirlwind med bas i London. Som basist är han känd för sin mångsidighet, passion och förkärlek till improvisation.

Herbert Pirker (AT) – trummor.
1999 flyttade han till Wien där han började studera jazztrummor med Walter Grassmann. När Herbert avslutade sina studier 2004 var han redan en del av Wiens kreativa musikscen. Sedan dess har Herbert turnerat i länder som USA, Ryssland, Marocko, Kirgistan, Kasachstan, Turkiet samt över hela Europa och har fått flera utmärkelser.

Datum & tid

5 oktober 2019 18:00

Längd
Cirka 1 timme och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie:  270 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 208 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Marius Neset, Andreas Brantelid, Jim Hart, Ivo Neame, Michael Janisch, Herbert Pirker

Information