Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
00:00
  • Övrigt

Mat med UKK: Burrata med sparris

En god förrätt med lyxkänsla, perfekt för sommarens festmåltider.

Burrata med sparris

Förrätt 4 portioner

2 st Burrata
1 knippe sparris (ca 250g)
2 st persikor
½ dl rostade pistagenötter

För garnering
Honung
Olivolja
Salt och peppar

  1. Skär bort eller bryt av det grova längst ner på sparrisen. Stek sparrisen i olivolja och lite smör tills den är gyllenbrun men fortfarande krispig i mitten. Låt svalna och skär sedan ner ganska fint.
  2.  Kärna ur persikorna och stek på samma sätt som med sparrisen, låt svalna och skär sedan ner i lika stora bitar som sparrisen.
  3. Grovhacka pistagenötterna, blanda sedan dessa med persikan och sparrisen, smaka av med salt.
  4. Dela burratan på mitten så det blir en halva per portion och placera halvorna på varsin tallrik, ringla över lite honung, salta och peppra. Skeda sedan på sparris- och persikoröran och avsluta med att ringla över lite olivolja.

 

Robins dryckestips
Chardonnay/Sauvignon Blanc ”Robert”, Länna bruk dryckeshandel (evt. har ”Robert” utgått ur leverantörens sortiment, vi rekommenderar då ”Jan-Erik” från samma leverantör)

Alkoholfri: Weisbier, Die Bio Weisse, glutenfri

 

 

Datum & tid

31 december 2020 00:00

Information