Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
00:00
  • Övrigt

Mat med UKK: Fisktacos

En härligt fräsch och somrig variant på vanliga tacos.

Somriga fisktacos
4 portioner

400 g sej eller annan likvärdig fisk
5 dl kokta svarta bönor
1 dl strimlade sockerärtor
1 dl strimlad salladslök
2 dl hackad koriander
2 st strimlade chilifrukter
2 st lime
Srirachasås
God majonnäs
Vatten
Smör
Rapsolja
Socker
Salt och peppar

Topping:
Rostad lök
Fräsch sallad eller kål istället för bröd

  1. Rimma sejen i 10% rimlag i 10 minuter. Ta sedan upp och torka av med lite papper.
  2. Mosa svarta bönor i en skål, smaka av med pressad lime, salt, peppar och lite strösocker.
  3. Blanda majonnäs och srirachasås 50/50 i en liten skål. Plocka fina ”tacoskal” av salladen eller kålen och lägg i kallt vatten.
  4. Värm upp rapsolja och smör i en stekpanna, stek fisken tills den får fin färg på båda sidor. Det går också utmärkt att grilla den. Ställ undan fisken och dela sönder den med en gaffel. Blanda ihop fisken med strimlade sockerärtor, strimlad chili, koriander och salladslök.
  5. Montera ihop dina tacos. Börja med bönröran i botten, sedan fisken och grönsakerna. Toppa rikligt med srirachamajonnäs och rostad lök. Pressa en lime ovanpå.

Anders dryckestips:
Corona Extra med en klyfta lime

Alkoholfritt: Beskows VY – Must Äpple & humle

 

Datum & tid

31 december 2020 00:00

Information