Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
00:00
  • Övrigt

Mat med UKK: Moule Mariniére

Ett recept på Moule Mariniére som sätter guldkant på dagen.

Blåmusslor i vin – Moule marinière
4 portioner

 

2 nät blåmusslor
1 st morot
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 stjälk selleri
1 st chili beroende på hetta och smak
1 flaska vitt vin (gärna franskt)
1 knippe dill
1 st citron
3 st salladslökar
Olja till stekning
salt

  1. Lägg musslorna i saltat vatten och låt dra i några minuter, putsa sedan bort ”skägget” och snäckor från skalet.
  2. Släng trasiga musslor och såna som inte vill stänga sig när man knackar dem lätt med en kniv. Lägg putsade musslor i en bunke.
  3. Finhacka morot, lök, vitlök, selleri och chili.
  4. Fräs allt i en stor gryta på hög värme så det snabbt får lite färg.
  5. Häll i musslorna och vänd omkring allt med en slev.
  6. Slå på vinet och låt koka upp under lock.
  7. Vänd runt musslorna så att alla musslor öppnas och koka 5 minuter.
  8. Hacka dillen och skiva salladslöken tunt och vänd ner i grytan.
  9. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  10. Servera med gott färskt bröd.

Jens dryckestips

Hunter’s Sauvignon Blanc 2018

Maglehem n:o 4 – Ekologisk äppelmust

 

 

 

Datum & tid

31 december 2020 00:00

Information