Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
00:00
  • Övrigt

Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.

Vegansk kokospannacotta med inkokt rabarber
4 portioner

Pannacotta:
5 dl kokosgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:
1 st normalstor rabarber (2 lite mindre)
1 dl vatten
½ dl strösocker
½ citron
Några jordgubbar
Rostade pistagenötter (valfritt)

  1. Koka upp kokosgrädde, gelésocker samt vaniljsocker, låt koka nån minut. Häll upp på portionsglas och låt stelna ett par timmar i kylen.
  2. Skala rabarbern och spara skalet. Skiva rabarbern tunt, ca 1/2 cm breda skivor. Riv av det yttersta skalet av en halv citron. Koka upp socker, vatten, rabarberskal, jordgubbar samt citronzest. Sila och slå sockerlagen över den skivade rabarbern och låt svalna.
  3. Ta fram den kylda pannacottan och lägg på rabarberna, toppa gärna med lite rostade pistagenötter.

Mias dryckestips
Barlingbo bryggeri – Äppelcider med fläder

Alkoholfritt: Fentimans ginger beer

 

Datum & tid

31 december 2020 00:00

Information