Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 17 november 2017
19:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat

Mats Edén med vänner

Ett sprudlande fyrverkeri med Kgl Musikaliska Akademins Folkmusikpristagare 2015.

Kgl Musikaliska Akademins Folkmusikpristagare 2015.

Konsert med den mångfacetterade musikern och tonsättaren Mats Eden. Här i ett sprudlande fyrverkeri med sina musikvänner från olika genrer. Kungl. Musikaliska akademien delar ut ett stort antal stipendier och priser och ett av de mest prestigefyllda är Folkmusikpriset som 2015 tilldelades Mats Edén med motiveringen:
”Mats Edén tilldelas Kungl. Musikaliska akademiens Folkmusikpris för sitt lysande konstnärskap. Som spelman, kompositör och pedagog är han egensinnig, virtuos och alltid nyskapande med ett djupt personligt fiolspel i centrum. Med kunskap och lekfull elegans förenar han ett outtröttligt sökande efter ålderdomliga spelsätt med experiment och avantgarde.”

Kungl. Musikaliska akademiens Folkmusikpris som delas ut vartannat år tilldelas en person eller en ensemble för ett konstnärskap av stor betydelse för folkmusik i Sverige. I begreppet folkmusik innefattas inhemska och invandrade folkmusiktraditioner i Sverige idag. Prissumman är på 100 000 kronor och delades ut för första gången 2015.

Datum & tid

17 november 2017 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 250 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 203 kronor (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kungliga Musikaliska Akademin
Medverkande
Mats Eden (fiol), Carl-Axel Dominique (piano), Lena Willemark (fiol), Leif Stinnerbom (fiol), Terje Isungset (slagverk), Göran Månsson (blockflöjt), Jonas Simonson (flöjter)

Information