Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 31 oktober 2020
12:45
Uppsala Konsert & Kongress - hela huset
  • Musik

Inställt: Oktoberstämman 2020

Oktoberstämman 2020 på UKK ställs in

Oktoberstämman 2020, 31 oktober ställs in mot bakgrund av fortsatta restriktioner kring coronavirus/covid-19. Köpta biljetter till årets stämma återköps.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via ukk.seeller tickster med kort eller swish. Har du däremot köpt biljetterna på plats via UKK:s biljettkassa, via internetbank eller faktura ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss inom 30 dagar för att ange den information som behövs för att göra ett återköp.

Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 4 oktober för hjälp med återköp.
Se aktuella öppettider för telefon på www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/

För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mailar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.
I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar kan ta något längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.

_____________________________________________________________________
Oktoberstämman firar 75-årsjubileum och är en av årets höjdpunkter på Uppsala Konsert & Kongress. I tolv timmar pågår musiken och dansen oavbrutet i UKK:s salar, foajéer och restaurang.

Många musikinslag på Oktoberstämman är ”vanliga” konserter från scenerna, mycket är till dans medan annat är jamsessions eller buskspel lite varsomhelst. För den som vill finns chans att få prova på att spela nyckelharpa eller lära sig dansa polska och man kan ansluta till visstugan sent på kvällen och sjunga med eller bara lyssna. En spelmansstämma är bland det mest välkomnande av musikarrangemang.

Program (uppdateras löpande)
12.45 Inblåsning
13.00-01.00 Hela huset
Huset fylls med konserter, workshopar, utställning, danskurser, öppen scen m.m. – och buskspel så klart!
20.00 Stora salen
Arméns musikkår, Sheshti Johansson, Pontus Estling & Karl-Johan Ankarblom – Bland spelmän och soldater

Svensk folkmusik har sitt ursprung i all den musik som berört människorna som levt här. Den som utövades vid fäbodarna och som användes i det agrara samhället, arbetssånger från olika yrkesgrupper, musik som är knuten till kyrkoåret och livets högtider, likaså musiken från de kungliga hoven och adelns stora fester.
En stark kraft i det som länge setts som folkets musik är också militärmusiken. Genom århundraden har soldater fått tillgång till både instrument och undervisning från regementena som är föregångarna till dagens musikskolor. Musiken från det agrara samhället möttes med musiken från regementena genom de spelmän som tjänstgjorde i musikåren och spelade på bygdens danser, samt de spelmän från bondebygden som sökte sig till regementsmusikerna för att få instrumentalundervisning och notutlärning. Det var brukligt att spelmän runtom i landet trakterade både fiol och klarinett. Låtarna traderades muntligen och via handskrivna spelmansböcker.
Här möter vi spelmännen Sheshti Johansson, Pontus Estling & Karl-Johan Ankarblom som tillsammans med Arméns musikkår bjuder på en hisnande resa genom historien, via äldre spelmän och soldater.

Restaurang/café
Restaurang/café håller öppet 12.00-01.00
Lunchservering 125 kr, 12.00-15.00
Middagsservering 165 kr, 17.00-22.00
Förköp möjligt, drop in i mån av plats.

Sillunch
Sillunchen serveras 13.30-14.30. Sillunchen kostar 215 kronor för vuxen och 95 kronor för barn upp till 15 år. Förköp möjligt via hemsida eller biljettkassa.

Datum & tid

31 oktober 2020 12:45

Längd
Cirka 12 timmar och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 185 kr (inklusive serviceavgift)
Spelman med musikinstrument: 90 kr (inklusive serviceavgift)
Barn under 15 år fri entré i målsmans sällskap.

Arrangör
Uplands spelmansförbund i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress, Eric Sahlström Institutet, V-Dala Spelmanslag
Medverkande
Arméns Musikkår, Sheshti Johansson, Pontus Estling, Karl-Johan Ankarblom

Information