Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 29 oktober 2023
19:30
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Övrigt

Östergren om Östergren

Klas Östergren, en av Sveriges mest älskade berättare och författare, skildrar sitt liv och verk i detta scensamtal tillsammans med Stephen Farran-Lee. Musik på scen av och med Mattias Alkberg.

Östergren om Östergren har flyttats till Sal D/Restaurangen. Onumrerad sittplats gäller. Samma datum och starttid d.v.s. Söndag 29 oktober 2023 kl. 19.30.

Köpt biljett till Stora salen?
Behåll din biljett – den gäller även i den nya salen men med onumrerad sittande placering.

För eventuella frågor ta kontakt med vår biljettkassa på 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.se.


Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet via det enorma genombrottet med Gentlemen på 80-talet till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare.

Östergren om Östergren skildrar författarens liv och verk i ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran-Lee. Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007. Där den kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser.

Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, en central plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida. Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap.

Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea − inte en dag utan ett streck.

Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En i eget rätt kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

Klas Östergren senast utgivna boken är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt. Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.” – Klas Östergren

Datum & tid

29 oktober 2023 19:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 525 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Observera att evenemanget har flyttats till Restaurangen/Sal D
Presenteras av
United Stage & KLBR Live
Medverkande
Klas Östergren, Stephen Farran-Lee, Mattias Alkberg

Information