Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 5 mars 2020
18:30
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Sara Parkman

En av våra viktigaste unga folkmusiker idag kommer till UKK med sitt andra soloalbum ”Vesper”. Det är träiga polskor, hallelujakörer, distade orglar, skam och högmod. Parkman håller oss handen och låter oss vara trygga i mörkrets ovisshet.

Sara Parkman är en våra viktigaste unga folkmusiker av idag. 2016 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” där musiken beskrivs som ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthtar, skogsdrömmar och flödande fioler. Under hösten 2018 framförde Sara och Samantha Ohlanders sin föreställning ”Matriarkerna” under två utsålda kvällar på Södra Teatern. Duon sommarpratade även i P1 under samma år. Hon har samarbetat med artister såsom Fever Ray, Bob hund och Silvana Imam och skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland.

Nu är Sara Parkman tillbaka med sitt andra soloalbum ”Vesper”, ett album som tar avstamp i helighet och tradition, i sakrala rum och sköra böner. Men Vesper är lika mycket en opolerad käftsmäll och ett upprop mot Ebba Bush Thors konservativa antispiritualism och neoliberalismens individuella new agekapitalism. Det är träiga polskor på fioler, hallelujakörer, distade orglar, skam och högmod, vredesmod och ångestvrål. Vesper är latin och betyder ”Bön vid aftonstjärnan” och med detta album vill Sara Parkman hålla heligheten i handen och låta oss vara trygga i mörkrets ovisshet. En lovsång till mänskans behov av helighet.

Datum & tid

5 mars 2020 18:30

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 270 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 208 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 208 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Sara Parkman

Information