Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 1 december 2019
19:00
UKK - Stora salen

Sarah Dawn Finer – Winter Songs

Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren.

I fjol blev det ett kärt återseende för Sarah Dawn Finers älskade vinterkonserter där hon bjuder på en musikupplevelse som inte lämnar någon oberörd. Med sig har hon ett femmannaband bestående av Sveriges främsta musiker. Efter förra årets slutsålda succé, som enbart landade i tre städer, besöker i år ”Winter Songs” tolv städer och det blir sista gången hon framför sin vinterkonsert i det här formatet. Turnén startar den 22 november i Örebro.

– Det är en ynnest att kunna göra livekonserter igen! Nu när jag varit ute i sommar och spelat mitt originalmaterial utomhus, så längtar jag efter att få spela mitt vintermaterial igen i dessa fina konsertarenor samt att denna gång infria publikens önskemål och kunna åka till fler städer. Att få sjunga dessa vackra låtar och texter, med detta magiska band, är det bästa jag vet, hälsar Sarah.

Sarah Dawn Finers vinterkonserter har i flera år varit stora publik- och kritikerfavoriter. I fjol gjordes enbart fem exklusiva spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, som alla var utsålda. I år åker Sarah ut på vägarna igen, och den här gången till 12 olika städer runt om i Sverige – och den här gången är det sista chansen för just det här konceptet.
Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland”.

Med sig har hon Sveriges mest meriterade musiker; Jesper Nordenström (keyboard), Per Lindvall (trummor), Lovisa Samuelsson (keys, sång), Ola Gustafsson (gitarr) och Fredrik Jonsson (bas).

”Winter Songs” startar i Örebro den 22 november på Conventum Kongress och avslutar i Kalmarsalen den 19 december. Däremellan stannar Sarah Dawn Finer till i Jönköping, Varberg, Stockholm, Uppsala, Gävle, Luleå, Umeå, Helsingborg, Malmö och Göteborg.

Skrivet om Sarah Dawn Finers vinterkonserter:

”Få artister bottnar på samma sätt som Sarah Dawn Finer gör i de känslor hon sjunger om, det finns alltid något mer därunder den sköna rösten och den klockrena fraseringen.”
/GP, betyg 4 av 5

”Skönt med en ambitiöst upplagd julkonsert och inte bara de gamla vanliga julhitsen uppradade.
…Sarah Dawn Finers ton var personlig och ärlig och självironin låg ofta på lut, liksom humorn.”
/Sydsvenskan

”får luften att vibrera av känslor”
/Expressen

”ljusspridare”
/Dagens Nyheter

”ett nostalgiskt och sorgset skimmer som alltid har klätt Finers stora och djupa röst perfekt”
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

”gudabenådad stämma”
/NWT

”En vinterkonsert som smälte hjärtan”
/UNT

”Briljant balans mellan värme och vemod”
/Uppsalanyheter

Datum & tid

1 december 2019 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 595 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Brink & Berger
Medverkande
Sarah Dawn Finer, Jesper Nordenström, Per Lindvall, Lovisa Samuelsson, Ola Gustafsson, Fredrik Jonsson

Information