Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 21 september 2024
10:00
UKK - Sal B - Onumrerad sittplats
  • Musik
  • Övrigt

Sjung för livet – workshop med Rickard Söderberg

Välkommen till en workshop om röstvård, teknik och sångglädje tillsammans med en av Sveriges främsta operasångare

Att sjunga tillsammans är inte bara roligt, det är något av det mest hälsosamma man kan göra, både för kroppen och själen. Att vårda sin röst har också nästan alla glädje av, oavsett om man sjunger eller inte, för vi använder alla vår röst – om än på olika sätt. Under Uppsala körfest håller Rickard Söderberg en röst-workshop där han arbetar med både röstvård och teknik. Här får du känna på hur rösten kan klinga i hela din kropp och glädjen i att möta andra människor i musik genom körsång.

Det krävs inga förkunskaper eller annan förberedelse än att du kommer dit med öppen hals och öppet hjärta. Det spelar heller ingen roll om du är en erfaren körsångare eller inte – alla har sin plats i en kör.

Ackompanjatör: Johan Reis

Om Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är utbildad på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och har sedan sin examen etablerat sig som en av de mest folkkära operasångarna i Sverige. Han har sjungit främst roller i barock- och Mozartoperor, men också modern opera, oratorier och konserter. Rickard har gett ut fyra fullängdsskivor och leder också ett radioprogram om opera på Sveriges Radio P2.

Datum & tid

21 september 2024 10:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr
Student/ungdom/MHV-medlem: 115 kr

Övrigt
En del av Uppsala körfest
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner
Medverkande
Rickard Söderberg, Johan Reis

Information