Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 16 december 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Dans

Svansjön med The Heritage Ballet

Upplev en fängslande historia om tragisk romantik och Tjajkovskijs medryckande musik i denna spektakulära balett, Svansjön.

Svansjön, som ursprungligt uppfördes i St Petersburg 1895, är iscensatt till Pjotr Tjajkovskijs odödliga musik och är en av världens populäraste balettuppsättningar. Med de oslagbara ”vita akterna”, den spektakulära och dramatiska balscenen, den utsökta musiken och den djupt berörande historien är detta en balett som överskuggar alla andra.
I Svansjön berättas historien om den unge prins Siegfried som blir djupt förälskad i svanprinsessan Odette – en ung kvinna som förvandlats till en vit svan av den onde trollkarlen Rothbart. Detta är en historia om hur den sanna kärleken övervinner allt.

Heritage Ballet kommer att framföra detta mästerverk som det var tänkt att ses, med vackra traditionellt målade bakgrunder, Tjajkovskijs fantastiska partitur och kritikerrosade dansare som framför fullängdsproduktionen för Uppsalaspublien

The Heritage Ballet debuterar i Uppsala med denna balettsensation, och ger publiken en föreställning som de aldrig kommer att glömma. Missa inte det!

Datum & tid

16 december 2023 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 40 minuter
Biljettpris

Parkett:  690 kr (inklusive serviceavgift)
Balkong: 590 kr (inklusive serviceavgift)
Begränsad sikt/komfort: 490 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Presenteras av The Heritage Ballet.
Medverkande
The Heritage Ballet

Information