Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 19 mars 2022
19:30
UKK - Stora salen
  • Barn
  • Musik

The Magical Music of Harry Potter

Musiken från Harry Potter framförd av en liveorkester

Musiken från Harry Potter framförd av en liveorkester

De åtta Harry Potter-filmerna är bland de mest framgångsrika i filmhistorien. En del av deras magi beror på soundtracken som komponerats av några av musikens verkliga storheter: fyrfaldige Oscar-vinnaren John Williams, Oscar-vinnaren Alexander Desplat, Patrick Doyle och Nicolas Hooper.

Williams, även hyllad för sin musik i filmer som Star Wars, Jurassic Park och Indiana Jones, är upphovsman till de tre första Harry Potter-filmerna. Hans gåtfulla ledmotiv, välkänt över hela världen, användes som tema i alla åtta filmer, där de andra kompositörerna vävde in det i sina egna partitur.

Förutom det berömda Hedwig's Theme var Williams också upphovsman till den roliga moster Marges vals, Double Trouble (framförd av en barnkör) och Witches, Wands And Wizards.

Doyle fångar en känsla av förundran och äventyr i musiken till den fjärde filmen, Harry Potter och den Gyllene bägaren. Hooper komponerade musiken till den femte och sjätte filmen och skapade den gripande Dumbledores farväl. Desplat avslutade Harry Potter-serien och skapade inte bara Lily's Theme utan blandar också känslor i sitt storslagna finalmusikskapande.

Fansen kommer att njuta av en konsertupplevelse utan motstycke, med några originalskådespelare, solister, kör och London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra, som väcker trollkarlsvärlden till liv. Programmet kommer inte bara att innehålla musik från alla Harry Potter-filmerna, utan även från den prisbelönta West End- och Broadway-pjäsen Harry Potter och det fördömda barnet.

Under resan via de största musikstyckena blir publiken uppslukad i Harry Potters förtrollade värld. Det bjuds på häpnadsväckande visuella och magiska effekter med toppmodernt ljus-, ljud- och laser, plus pulshöjande äventyr som säkerligen kommer att ge gåshud och massor av rörande ögonblick av skratt, vänskap och kärlek – vilket ger en oförglömlig upplevelse.

Datum & tid

19 mars 2022 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 20 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 495-795 kr inklusive serviceavgift

Arrangör
Star Entertainment
Medverkande
Speciell gäst: Chris Rankin, som spelade Percy Weasley i Harry Potter-filmerna

Information