Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 20 mars 2020
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Dans

INSTÄLLD: The sky above, the mud below

Med rötter i Hip hop, Freestyle och House utvecklar Farah Deen ett eget urbant uttryck redo att ta sig an de religiösa ritualernas rörelsespråk

Föreställningen The sky above, the mud below som skulle ha ägt rum fredag 20/3 ställs in mot bakgrund av den senaste veckans utveckling.

Återköp
Återköp sker automatiskt till kortet som användes vid köptillfället. I nuläget ber vi om er förståelse för att det som normalt tar 3-5 bankdagar kan ta något längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning. Du får tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.
På ukk.se/covid-19 hittar du svar på de vanligaste frågorna.

___________________________________________________________________________________________

The Sky Above, the Mud Below tar med åskådaren på en resa i spänningsfältet mellan religion och vad som kan definieras som kvinnlighet.

Uppvuxen i Salzburg med en mamma från det katolska Kärnten och en pappa från den muslimska minoriteten i Sri Lanka, låter Farah Deen föreställningens teman silas genom personliga erfarenheter av ett polariserat kulturellt klimat. Scengolvet är täckt av muslimska och kristna symboler som tillsammans med koreografin bildar en topologi för dansaren och åskådarna att förhålla sig till. Med rötter i Hip hop, Freestyle och House utvecklar Farah Deen ett eget urbant uttryck redo att ta sig an de religiösa ritualernas rörelsespråk i konstnären Golnaz Bashiris scenrum.

Golnaz Bashiri, en frilansande multidisciplinär konstnär som verkat under jord i Tehran sedan 2013. Hennes scenografi kunde vi senast se i föreställningen Hearing som gästspelade på Dramaten under Bergmanfestivalen 2018.

Hungry Sharks är ett urbant danskompani från Österrike som leds av koreografen Valentin Alfery och producent Dusana Baltic. Hösten 2018 turnerade Dansnät Sverige deras föreställning #fomo – the fear of missing out, i vilken Farah Deen medverkade som dansare. Vi är glada att åter presentera Hungry Sharks, nu med Farah Deens personliga solo The Sky Above, the Mud Below.

Dans: Farah Deen
Konstnärlig ledare: Valentin Alfery
Assistent konstnärlig ledare: Dagmar Dachauer
Musik: Patrick Gutensohn
Scenografi och kostym: Golnaz Bashiri
Ljusdesign: Jasper Diekamp
Produktion: Dusana Baltic

Datum & tid

20 mars 2020 18:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 140 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 108 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 108 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kultur och Bildning, Region Uppsala. På turné genom Dansnät Sverige
Medverkande
Dans: Farah Deen, Konstnärlig ledare: Valentin Alfery

Information